Breukelen,
19
mei
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia vestigt eerste fabriek voor elektrische PBV’s in Korea

  • Nieuwe fabriek gaat Purpose Built Vehicles produceren vanaf de tweede helft van 2025 – bouw start in 2023
  • PBV-plan is cruciaal onderdeel van Plan S-strategie waarmee Kia een wereldspeler wil worden in duurzame mobiliteitsoplossingen
  • Ultramoderne fabriek op basis van baanbrekend 'E-FOREST'  productie-ecosysteem
Samenvatting

Kia Corporation kondigt vandaag aan dat binnenkort wordt gestart met de bouw van een geheel nieuwe, hightech productiefaciliteit die zich toelegt op de productie van elektrische Purpose Built Vehicles. PBV’s maken een belangrijk onderdeel uit van de transitie van de onderneming naar aanbieder van duurzame mobiliteit. Kia zet vol in op PBV’s en wil tegen 2030 leider zijn in dit segment.

De intelligente productiehub voor PBV’s wordt geïntegreerd in de bestaande Hwaseong-productielocatie van Kia in Korea. De bouw van de fabriek start naar verwachting in de eerste helft van 2023, met als doel om in de tweede helft van 2025 met de productie te beginnen. De fabriek kan in eerste instantie zo’n 100.000 PBV's per jaar bouwen en de capaciteit kan worden vergroot naar 150.000 eenheden per jaar, in lijn met de vraag vanuit de markt.

"Deze speciale PBV-fabriek is een belangrijk onderdeel van onze Plan S-strategie, omdat  Kia de toppositie op de wereldwijde PBV-markt wil claimen", aldus Ho Sung Song, President en CEO van Kia Corporation. "We gaan deze nieuwe markt in eerste instantie verkennen met PBV’s die zijn gebaseerd op bestaande modellen, en vervolgens breiden we uit met dedicated PBV-modellen, die ook autonoom kunnen rijden."

De nieuwe PBV-fabriek wordt uitgerust met state-of-the-art automatisering gecombineerd met geavanceerde technologieën die de uitstoot van CO2 en andere schadelijke emissies verder gaan verminderen.

Slim produceren met E-FOREST

E-FOREST is de naam van het nieuwe fabrieksecosysteem van Kia dat innovatie in productiesystemen nastreeft door alles organisch met elkaar te verbinden. De 'E' staat voor vooruitgang in de totale mobiliteitsindustrie op het gebied van efficiency en economie. Het staat ook voor de ambitie om innovatie voor iedereen te realiseren door elementen als kunstmatige intelligentie, robottechnologie en ICT met elkaar te verbinden om klanten te voorzien van de allerbeste producten. 'FOREST' verwijst naar een ecosysteem dat alle elementen harmoniseert om als één geheel te functioneren.

De PBV-toekomst van Kia

Wanneer de fabriek in de tweede helft van 2025 zijn deuren opent, wordt gestart met de productie van een middelgrote dedicated PBV. Dit wordt de eerste Kia gebaseerd op het  'eS'-skateboardplatform dat speciaal is ontwikkeld voor PBV's. Het nieuwe, schaalbare platform kan flexibel inspelen op de uiteenlopende wensen van gebruikers. Na de lancering van het eerste model met de codenaam SW, gaat Kia zich ook richten op onder meer onbemande PBV's van microformaat en voertuigen gericht op algemene logistiek en  voedseltransport. Kia voorziet de line-up ook uit te breiden met personenshuttles en extra grote PBV's die kunnen worden gebruikt als mobiele kantoren of winkels.

Alle innovatieve PBV's van Kia worden uitgerust met OTA-technologie (Over-The-Air) die de software van het voertuig realtime en draadloos kan updaten, met grote voordelen op het gebied van exploitatiekosten en gebruiksgemak.

Kia heeft recentelijk z’n eerste PBV gelanceerd - de Niro Plus die is gebaseerd op de eerste generatie Niro en speciaal is ontwikkeld voor de elektrische taximarkt in Korea.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.