Breukelen,
07
maart
2024
|
10:04
Europe/Amsterdam

De Kia Niro EV volgens het AD: “Ruim, comfortabel en goedkoper dan ooit.”

Het AD onderwierp de Kia Niro EV aan een uitgebreide test. Redacteur Niek Schenk gaf de volledig elektrische Kia een 8,0 en was met name te spreken over de hoeveelheid zit- en bagageruimte, het soepele en vlotte rijgedrag, het veercomfort en de gebruiksvriendelijkheid.  

Niek Schenk: “De Kia Niro was de afgelopen jaren een van de meest verkochte elektrische auto’s in Nederland. Mede dankzij het verbeterde kwaliteitsimago van dit merk, dat maar liefst zeven jaar garantie durft te geven. Maar een goede auto is ook een doordachte auto. Voorbeeld: Kia laat net als andere merken veel knoppen weg in het interieur, maar tip je het icoontje van de klimaatregeling aan, dan verschijnt er alsnog een compleet bedieningspaneel. Slim!”

Niek was ook positief over de prijsstelling van de Niro EV: “Tot voor kort betaalde je bijna €45.000 voor deze Kia. Dat je hem nu al vanaf €39.995 kunt kopen, maakt hem extra aantrekkelijk. Temeer omdat veel andere elektrische auto’s van maximaal 40 mille aanzienlijk kleiner zijn en ook niet de 460 kilometer actieradius van deze Kia bieden.”

Bekijk deze review van de Kia Niro EV hier.