Breukelen,
07
februari
2024
|
11:00
Europe/Amsterdam

AutoReview over de Kia EV9: “Op zoveel durf en vernieuwing is menig Duits automerk jaloers.”

AutoReview ging op pad met de nieuwe Kia EV9 om hem uitgebreid aan de tand te voelen. Als het gaat om elektrisch rijden valt het AutoReview op dat Kia volop innoveert: “Vooral de merken uit Zuid-Korea komen telkens weer met vernieuwende techniek. Kia heeft in vijf jaar tijd een indrukwekkende staat van stekkerdienst opgebouwd. Eerst kwam het met de e-Niro, die relatief betaalbaar was én een grote actieradius had. In 2021 was de EV6 een indrukwekkend visitekaartje voor de elektrische auto. Nu zet Kia een volgende innovatieve stap met de EV9. Niet alleen zijn uiterlijk valt op, ook onderhuids is het merk flink aan het vernieuwen.”

Jaap Peters, hoofdredacteur van AutoReview: “Dankzij V2G-techniek wordt de auto onderdeel van het elektriciteitsnet, want hij kan energie terugleveren. Onderschat niet om hoeveel energie het gaat. Als de batterij van 99,8 kWh is opgeladen, biedt de Kia EV9 voldoende stroom om een huishouden 5 tot 10 dagen draaiende te houden.”

Het eindoordeel van Jaap: “Kia maakt korte metten met het beeld dat auto’s steeds meer op elkaar gaan lijken. De EV9 is niet alleen onbescheiden en gedurfd, maar heeft ook vernieuwende techniek. Voor grote gezinnen is de 7-zits EV9 een riante auto, zelfs helemaal achterin zit je (relatief) vorstelijk.”

Bekijk deze review van de EV9 hier.