Breukelen,
25
mei
2022
|
18:05
Europe/Amsterdam

Vijf Euro NCAP-sterren voor Kia EV6

  • Elektrische crossover bekroond met de hoogste veiligheidsclassificatie in meest recente crashtests van Euro 
  • Score van 90% voor bescherming van volwassen inzittenden en 86% voor bescherming van kinderen
Samenvatting

De EV6, de baanbrekende crossover van Kia, heeft de hoogste veiligheidsbeoordeling gekregen van Euro NCAP, de toonaangevende en onafhankelijke veiligheidstestorganisatie. De Auto van het Jaar 2022 behaalde de maximale beoordeling van vijf sterren, eens te meer het bewijs van de indrukwekkende veiligheid van deze baanbrekende elektrische Kia.

De EV6 behaalde 90% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86% voor de bescherming van kinderen, 64% voor kwetsbare weggebruikers, inclusief voetgangers, en 87% in de categorie 'safety assist', waarbij een auto wordt beoordeeld op basis van de beschikbaarheid van een uitgebreide reeks technologieën voor het voorkomen van ongevallen.

Euro NCAP prees het passagierscompartiment van de EV6 omdat het stabiel bleef tijdens de frontale botsingstest en goede bescherming bood voor de knieën en het dijbeen van alle inzittenden. De tests met de voorstoelen en hoofdsteunen toonden een goede bescherming tegen een whiplash bij een aanrijding van achteren. In de zijdelingse barrièretest en de zwaardere paalbotsingstest scoorde de EV6 maximale punten, voor een uitstekende bescherming van alle kritieke lichaamsdelen van bestuurders en passagiers.

De EV6 scoorde ook goed in de tests gericht op kinderen, waarbij de auto alle kritieke lichaamsdelen van dummies van zes- en tienjarige passagiers beschermde. Bij het testen van de veiligheidstechnologieën van de EV6 benadrukte Euro NCAP de prestaties van het Automatic Emergency Braking (AEB)-systeem, dat goed reageerde op andere voertuigen en botsingen vermeed in de meeste testscenario's.

Andere veiligheidskenmerken die bij de EuroNCAP positief zijn opgevallen, waren het Multi-Collision Braking (MCB) van de EV6 dat automatisch de remmen activeert na een botsing om secundaire aanrijdingen te voorkomen, en het eCall-systeem dat de hulpdiensten waarschuwt bij een ongeval. 

Aan de basis van de uitstekende prestaties van de Kia EV6 op het gebied van veiligheid staan het sterke Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en de stijve carrosseriestructuur. De veiligheid in het passagierscompartiment is verder verbeterd door het gebruik van staal met een ultrahoge treksterkte. De hot-stamping tijdens het productieproces heeft geleid tot een indrukwekkende torsiestijfheid van 48,5. De EV6 heeft in totaal zeven geavanceerde airbags, waaronder een zijairbag in het midden die helpt beschermen tegen een botsing van de hoofden van de bestuurder en de voorpassagier. De EV6 is standaard uitgerust met Vehicle Stability Management (VSM) en Electronic Stability Control (ESC) om bestuurders te helpen de controle te behouden tijdens het remmen en het nemen van bochten.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.