Breukelen,
23
juni
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe interface en extra functies voor UVO Connect-app

  • Verbeterde gebruikerservaring door vernieuwd uiterlijk, moeiteloze app-navigatie en nieuwe functies
  • Vernieuwde telematica voor elektrische auto’s waarmee zowel het bereik als de temperatuur van het interieur kan worden ingezien
Samenvatting

Kia heeft de UVO Connect-app vernieuwd. De nieuwste versie heeft een extra strakke look, verbeterde menu’s en nieuwe functies die autorijden nog intuïtiever en verbonden maken.

Met de UVO Connect-app hebben gebruikers op afstand toegang tot voertuiginformatie, zoals ritgegevens en statistieken, voertuiglocatie en vergrendelingsstatus. EV-rijders kunnen de app gebruiken om de climate control in te stellen, de laadstatus te bekijken, slimme laadschema's te plannen en de actieradius te checken op basis van de resterende acculading.

UVO Connect is ook te gebruiken om vooraf navigatieroutes in te stellen, de radio- en Bluetooth-voorkeuren te wijzigen en verkeersinformatie te checken. Het systeem maakt het eveneens mogelijk om parkeerplaatsen te zoeken en de locaties en prijzen voor tankstations en oplaadpunten te bekijken.

De vernieuwde Kia UVO Connect-app is voorzien van nieuwe pictogrammen met verbeterde graphics voor een extra strakke en tegelijkertijd meer persoonlijke uitstraling. De app geeft nu een afbeelding van het Kia-model van de eigenaar weer en de bijgewerkte symbolen zijn ontworpen om de gebruikerservaring nog intuïtiever te maken. Het nieuwe, aanpasbare startmenu biedt snelkoppelingen naar veelgebruikte functies voor bijvoorbeeld eenvoudigere in-app-navigatie, terwijl gebruikers ook de verbindingsstatus van hun auto kunnen controleren en gemakkelijker agenda-afspraken en weersinformatie kunnen bekijken. Het nieuwe instellingenmenu verbetert de veiligheid en de gebruikerservaring met de trillingsfunctie en verbeterde vinger- en gezichtsherkenning.

De app biedt ook 'Last Mile Navigation' en 'Valet Parking Mode'* wanneer deze functies zijn geactiveerd. 'Last Mile Navigation' navigeert Kia-rijders via de app naar hun eindbestemming zodra hun auto is geparkeerd, terwijl 'Valet Parking Mode' gebruikers in staat stelt om hun auto op afstand in de gaten te houden wanneer deze door iemand anders wordt bestuurd. De bijgewerkte Kia UVO Connect-app kan ook worden gebruikt om mee naar de locatie van de geparkeerde auto te navigeren met behulp van augmented reality (First Mile Navigatie).

Jason Jeong, President bij Kia Europe en Kia Connect: "Onze vernieuwde Kia UVO Connect-app biedt een naadloze verbinding tussen de berijder, de auto en de omgeving, en is de volgende stap binnen ons rap uitbreidende pakket van innovatieve mobiliteitsdiensten."

De nieuwe UVO Connect-app van Kia is nu beschikbaar en kan worden gedownload via de Google Play- en Apple App-stores.

Noot voor redacties
* Valet Parking alleen beschikbaar op geselecteerde modellen en uitvoeringen.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Over Kia Connect

Kia Connect is de Europese dochteronderneming van Kia die connected diensten levert aan klanten in 19 landen.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.