Breukelen,
28
september
2023
|
10:13
Europe/Amsterdam

Next level laadgemak met Kia Plug&Charge

  • Nieuwe oplaaddienst voor Europese Kia-rijders
  • Kia werkt samen met onder meer Hubject en DCS om Plug&Charge mogelijk te maken bij netwerkpartners zoals IONITY
  • Kia streeft naar de beste oplaadervaring voor klanten
Samenvatting

Kia lanceert Plug&Charge voor Europese klanten met een elektrische Kia. De nieuwe dienst is in eerste instantie beschikbaar voor EV9-rijders en wordt stapsgewijs uitgerold voor de gehele line-up van emissievrij rijdende Kia-modellen. Kia-rijders kunnen hun EV met Plug&Charge aan elk openbaar, en voor deze dienst geschikt, laadstation koppelen en automatisch opladen zonder dat er een extra identificatie of tussenstap nodig is. Deze nieuwe technologie is de volgende stap waarmee Kia elektrisch rijden nog gemakkelijker, veiliger en comfortabeler maakt.

“Plug&Charge is een zeer handige dienst waarmee onze klanten hun Kia nog makkelijker kunnen opladen”, zegt Sjoerd Knipping, Vice President Marketing en Product bij Kia Europe. “Door onze klanten duurzame elektrische auto’s en de meest geavanceerde oplaadoplossingen aan te bieden, maken we de overstap op e-mobiliteit steeds aantrekkelijker en versterken we onze positie in een zeer competitieve EV-markt.”

Volledig geautomatiseerd, eenvoudig en veilig opladen

Plug&Charge is nieuwe technologie waarmee de auto rechtstreeks kan communiceren met het laadstation. EV-rijders dienden tot nu toe eerst hun account bij het laadpunt te verifiëren voordat kan worden begonnen met opladen. 

Dit kan worden gedaan met een RFID-kaart of via een mobiele app zoals Kia Charge, die ook een navigatiefunctie en realtime updates over laadkosten en beschikbaarheid bevat.

De volledig beveiligde Plug&Charge-service maakt gebruik van een geautomatiseerde uitwisseling van digitale certificaten tussen de auto en de oplader, waarmee het laadcontract van de klant automatisch wordt gekoppeld aan het Kia Charge-account. Het Plug&Charge-ecosysteem van service provider Hubject beheert deze uitwisseling van certificaten tussen de verschillende Plug&Charge-stakeholders: laadpuntexploitanten, mobility providers en autofabrikanten. De communicatie is volledig beveiligd en voldoet aan de internationale ISO 15118-norm.

De klant kan op elk moment, of wanneer de laadsessie voltooid is, eenvoudig de laadkabel ontkoppelen en wegrijden. De kosten voor de laadsessie worden, in overeenstemming met de betreffende contractvoorwaarden, toegevoegd aan de maandelijkse factuur.

“Samen met onze partners zoals mobility provider DCS, service provider Hubject, en verschillende netwerkpartners zoals IONITY, maken we bij Kia gebruik van alle beschikbare technologie om de klantervaring te verbeteren”, besluit Knipping.

Plug&Charge is de nieuwste toevoeging aan het portfolio van oplaaddiensten van Kia, dat ook bestaat uit Kia Connect, Kia Charge en Kia Smart Charging. Meer informatie over de laadoplossingen van Kia is te vinden op de website.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.