Breukelen,
31
augustus
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

Léan Verstoep nieuwe President & CEO van Kia Nederland

Samenvatting

Kia Nederland B.V. heeft per 1 september een nieuwe President & CEO. Léan Verstoep is de eerste Europeaan die deze rol op zich neemt bij de Nederlandse Kia-organisatie. Hij volgt President Kiyong Kim op, die is benoemd tot Head of Europe Sales op het hoofdkantoor van Kia Corporation in Seoel. 

Verstoep was sinds 2012 Managing Director van Kia Nederland. Verstoep: “Ik ben Kiyong Kim dankbaar voor de fijne samenwerking en wens hem veel succes toe met zijn nieuwe functie op het hoofdkantoor in Seoel.”

“Ik ben trots op de resultaten die we in de afgelopen jaren met het team en het dealernetwerk hebben neergezet. We hebben samen het merk Kia in Nederland opgebouwd, en zijn inmiddels de nummer 1 in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat wij de positie van Kia Nederland als mobiliteitsprovider de komende jaren verder gaan versterken en uitbouwen.”

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.