Breukelen,
26
augustus
2022
|
16:15
Europe/Amsterdam

Kia zet volgende stap in ontwikkeling én veiligstelling van halfgeleiders

  • Belangrijke investering in BOS Semiconductors, een Koreaanse start-up die SoC-oplossingen ontwikkelt 
Samenvatting

De Hyundai Motor Group, de moedermaatschappij van Kia Corporation, gaat investeren in BOS Semiconductors, een veelbelovende Koreaanse start-up die system-on-chip oplossingen (SoC) ontwikkelt. 

BOS Semiconductors, opgericht in 2022, wil uitgroeien tot een wereldwijd opererende organisatie die zich focust op systeemhalfgeleiders op basis van innovatieve technologieën, zoals krachtige halfgeleiders met een lage energiebehoefte, CPU's en snelle signaalinterfaces die essentieel zijn voor de werking van geavanceerde systemen in auto’s. 

 Met deze investering maakt de groep een belangrijke stap in de voortdurende doorontwikkeling van halfgeleidertechnologieën. Door samen te werken met diverse chipbedrijven kan hiermee ook de beschikbaarheid van halfgeleiders voor de autobranche worden veiliggesteld. 

 De investering wordt gefinancierd door het fonds van het open innovatieplatform ZER01NE, dat in februari 2021 door onder meer Kia Corporation en externe investeerders is opgericht. Het fonds wordt ingezet om proactief te investeren in ambitieuze startups die technologieën ontwikkelen voor geavanceerde luchtmobiliteit, emissievrij rijdende voertuigen, kunstmatige intelligentie en robotica. 

Over Kia 

Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten. 

 Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.