Breukelen,
18
oktober
2023
|
19:02
Europe/Amsterdam

Kia sluit nieuw partnership met Infineon om toelevering van chips veilig te stellen

  • Partnership bouwt voort op langdurige samenwerking tussen Kia en Infineon op het gebied van sensorcomponenten
Samenvatting

Kia Corporation en Hyundai Motor Company hebben vandaag een strategisch partnership gesloten met Infineon Technologies AG, een wereldspeler op het gebied van halfgeleiders. Beide merken stellen hiermee de toelevering van halfgeleiders veilig om te kunnen voldoen aan de sterk groeiende vraag naar deze componenten.

Halfgeleiders worden in auto’s gebruikt voor een breed scala aan systemen op het gebied van aandrijflijn- en batterijbeheer, veiligheid en infotainment. Elektrische auto’s hebben doorgaans meer halfgeleiders nodig dan auto’s met een verbrandingsmotor, en ook nieuwe autonome rijtechnologieën vergen een grote hoeveelheid geavanceerde sensorchips.

De overeenkomst is met name gericht op het leveren van diodes, geïsoleerde bipolaire transistors (IGBT) en siliciumcarbide voedingsmodules (SiC). Het nieuwe partnership bouwt voort op de langdurige samenwerking tussen de partijen op het gebied van sensorcomponenten. Infineon levert al sinds halverwege de jaren 2000 stroomhalfgeleiders aan beide merken, en de partners hebben tussen 2007 en 2020 een gezamenlijk onderzoekscentrum geëxploiteerd met focus op het optimaliseren van elektrische systemen in auto’s. Het nieuwe partnership is van kracht tot 2030.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.