Breukelen,
25
augustus
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia onthult eerste schetsen compleet nieuwe, Europese Sportage

  • Sportage voor het eerst speciaal voor Europa ontworpen en ontwikkeld
  • Gedurfd frontdesign met gespierde, vloeiende fastback-achterzijde voor een krachtige en onderscheidende ‘presence’
  • Digitale onthulling op woensdag 1 september
Samenvatting

Kia heeft de eerste officiële schetsen van de compleet nieuwe, speciaal voor de Europese markt ontworpen Sportage onthuld. Voor het eerst in de historie introduceert Kia met de vijfde generatie van de populairste SUV van het merk een Sportage die specifiek voor Europese kopers ontwikkeld is.

De geheel nieuwe, Europese Sportage is met zorg en aandacht ontworpen en ontwikkeld, om uit te groeien tot de nieuwe benchmark in zijn klasse. Tegelijkertijd is hij helemaal afgestemd op de smaak van Europese consumenten en de vereisten van de Europese wegen. Het nieuwe ex- en interieurdesign verlegt de stylinggrenzen en zet de toon voor de volgende-generatie Sportage-modellen. State-of-the-art connectiviteit, snelle doch zeer efficiënte, geavanceerde aandrijflijnen en de allernieuwste innovaties op het gebied van passieve veiligheid, actieve veiligheid en ADAS versterken het volwassen karakter van de auto. De Kia Sportage staat op een nieuw platform en is volledig afgestemd op het leveren van optimale rijprestaties en handlingkarakteristieken op Europese wegen.

Vooruitstrevend design

De nieuwe designtaal van Kia – Opposites United – staat aan de basis van het design van de nieuwe Sportage voor Europa, en komt in alle facetten van het uiterlijk en karakter terug. Het ontwerp bouwt verder op het thema ‘Bold for Nature’ en vormt een ode aan de perfectie en eenvoud van de natuur.

De nieuwe Sportage krijgt een compacter en avontuurlijker profiel, een voorbode van een aangescherpte dynamiek en bijbehorende sportieve prestaties die passen bij het rijden op Europese wegen. De nieuwe Sportage is ontworpen om uit te groeien tot de meest dynamische en stijlvolle SUV in zijn klasse. Hij krijgt een gespierd doch verfijnd uiterlijk met scherpe, gedurfde karakterlijnen over de vloeiende carrosserieoppervlakken.

Tevens laten de schetsen een stoer frontdesign zien met een zwarte grillestijl over de gehele breedte van het front. Het is een nieuwe invulling van Kia’s iconische, zwevende Tiger Nose grille met opvallende boomerang-vormige LED-dagrijverlichting en Matrix LED-koplampen.

De schetsen onthullen nog een primeur voor de Sportage. Een zwart dak helpt het sportieve voorkomen van de nieuwe SUV verder te accentueren, terwijl hierdoor de aandacht ook extra gevestigd wordt op de dynamische styling van de C-stijl.

Achter wisselen krachtige, brede schouderlijnen elkaar af met smalle LED-verlichting en het nieuwe Kia-logo. Een uniek, zwart bumperdesign onderstreept hier het sportieve, jonge karakter van de nieuwe Sportage.

Digitale onthulling

De compleet nieuwe Sportage beleeft zijn debuut tijdens een digitale presentatie die op woensdag 1 september om 11.00 uur live te volgen is via Kia’s eigen kanalen. De Europese verkoopstart van de nieuwe Sportage staat voor later dit jaar gepland.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten. Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.