Breukelen,
15
september
2021
|
09:48
Europe/Amsterdam

KIA MET PRIMEUR OP TAXI EXPO 2021

Samenvatting

Kia komt naar de Taxi Expo 2021 met een breed gamma elektrische modellen die stuk voor stuk indruk maken in de taxibranche. Een van de grootste primeurs op de beurs is de baanbrekende EV6 die emissievrij personenvervoer naar een nieuw niveau tilt.

Kia maakt grote stappen in Nederland. Na het recordjaar 2020 staat het merk in 2021 inmiddels aan de top van de automarkt. Aan de basis van het succes staat het gewilde en verregaand geëlektrificeerde modellengamma in combinatie met de hoogstaande service, de hoge kwaliteit en de lage operationele kosten.

Ook in de taxiwereld zien steeds meer ondernemers Kia als de slimme én duurzame keuze. Grote namen zoals Connexxion, Taxi van Helvoort en Taxi van der Wijst zijn al grotendeels overgestapt op de 100% elektrische modellen van Kia. Met name de e-Niro, de volledig elektrische variant van de bestverkochte auto van Nederland, is zeer succesvol in de branche. Ook de opvallende en ruime e-Soul wordt frequent ingezet in het personenvervoer, onder meer als deeltaxi in de regio Eindhoven. Deze ‘taxbus’ is op 16 september te vinden op de Kia-stand in de Expo Houten, samen met de speciale ambulance-taxi op basis van de e-Niro.

Next level: de nieuwe EV6

Dé ster van de Taxi Expo 2021 is de gloednieuwe EV6. Deze vijfzits crossover is de eerste Kia op het baanbrekende Electric-Global Modular Platform (E-GMP), dat elektrisch rijden naar een nieuw niveau tilt. Afhankelijk van de gekozen versie kan er op één lading tot maar liefst 528 km worden gereden (volgens WLTP). En zijn geavanceerde 800V laadtechnologie is ultrasnel. Zo kan de accu tussen de taxiritten door in slechts 18 minuten worden geladen van 10% naar 80%. Dankzij het innovatieve platform waarop de EV6 is gebaseerd, profiteren zowel de chauffeur als de passagiers van een ongekende ruimte, een hoogstaand comfort en de nieuwste rijhulpsystemen.

De mobiliteitsprofessionals van Kia staan op 16 september klaar op stand nummer 2.503 in Houten om bezoekers alles te vertellen over de elektrische modellen en de interessante (financiële) diensten.