Breukelen,
28
maart
2024
|
17:29
Europe/Amsterdam

Kia EV9 verkozen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle 2024

  • Kia EV9 niet alleen overall winnaar van wereldwijde verkiezing, maar ook in categorie elektrische auto’s
  • Kia sinds 2020 vijf keer bekroond door jury van World Car Awards
Samenvatting

De Kia ​​EV9 heeft een opmerkelijke dubbele overwinning behaald bij de World Car Awards 2024. Het elektrische topmodel van Kia is eerder deze week tijdens de New York Auto Show uitgeroepen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle.

De jury van de World Car Awards, die bestaat uit 100 vooraanstaande autojournalisten uit 29 landen, prijst de EV9 met name om zijn innovatieve design, het ruime 7-zits interieur en de concurrerende prijsstelling. De EV9 is gebaseerd op het E-GMP-platform en is de eerste Kia die beschikt over batterijtechnologie van de vierde generatie, voor nog betere prestaties.

Kia is sinds 2020 al vijf keer onderscheiden door de jury van de World Car Awards. De Kia Telluride is World Car of the Year 2020 en de Soul EV is World Urban Car 2020. De Kia EV6 GT is World Performance Car of the Year 2023.

“We zijn zeer vereerd dat de EV9 van 2024 is uitgeroepen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle. Deze triomf toont wederom onze toewijding aan om de grenzen van baanbrekende technologie en uitmuntend design te verleggen”, zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia.

De twee nieuwste overwinningen volgen op een al indrukwekkende reeks onderscheidingen die Kia ​al voor de ​EV9 heeft ontvangen. Sinds zijn introductie in 2023 is de grote elektrische SUV met drie zitrijen onder meer verkozen tot 'World's Best Car for 2024' door de jury van de Women’s Worldwide Car of the Year en tot North American Utility Vehicle of the Year. Eerder deze week nog viel de EV9 in de prijzen bij de iF Design Awards 2024, waarbij de jury niet alleen de felbegeerde ‘Gold’ award in de wacht sleepte maar ook een speciale erkenning ontving voor zijn Ki’-infotainmentsysteem.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.