Breukelen,
28
november
2023
|
09:24
Europe/Amsterdam

Kia EV9 op Car of the Year 2024 shortlist

  • Nieuwe elektrische SUV van Kia met maximaal 563 km rijbereik bij de laatste zeven finalisten
  • Kia voor het derde jaar op rij genomineerd voor de titel (zes keer in totaal), met eerder de Niro-familie in 2023 en de zege voor de EV6 in 2022
Samenvatting

De Kia EV9 is doorgedrongen tot de finale van de Europese Car of the Year 2024-verkiezing. De volledig elektrische SUV behoorde al tot de lijst van 28 nieuwe auto’s die dit jaar werden geïntroduceerd. Maar nu heeft de 59-koppige jury afkomstig uit 22 landen de EV9 opgenomen in haar shortlist van zeven finalisten. De winnaar van de Car of the Year-verkiezing wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt tijdens de internationale autoshow van Genève.

Net als de EV6, de meermaals bekroonde elektrische cross-over van Kia, is de elektrische EV9 gebaseerd op het speciale E-GMP platform. De EV9 is één van de eerste elektrische zevenpersoons auto’s op de markt en combineert een ruim interieur met een lounge-achtig comfort. Qua actieradius is hij de perfecte metgezel voor familie-uitstapjes vanwege zijn maximale rijbereik tot 563 kilometer op één batterijlading. Dankzij de 800V-technologie laadt het 99,8 kWh grote accupakket er in slechts 15 minuten liefst 249 kilometer aan range bij, een bijzondere prestatie in deze klasse.

Jason Jeong, President van Kia Europe: “We zijn er trots op dat we met de Kia EV9 voor de derde keer op rij tot de finalisten van de Europese Car of the Year-verkiezing behoren. De Kia EV9 treedt in de voetsporen van de bekroonde EV6, die verkozen werd tot Car of the Year 2022, en onderstreept onze ambitie als toonaangevend EV-merk op de Europese markt.”

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.