Breukelen,
08
maart
2024
|
16:15
Europe/Amsterdam

Kia EV9 is 'World's Best Car for 2024'

  • Kia EV9 grote winnaar van WWCOTY-awards na strenge selectie door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen
  • Jury prijst de EV9 om zijn innovatieve design, geavanceerde technologie en veelzijdigheid
Samenvatting

De Kia EV9 is door de jury van de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024'. 

De jury, die bestaat uit 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen op vijf continenten, verkoos de nieuwe elektrische SUV van Kia boven de andere 62 deelnemende modellen van concurrenten. De nieuwste onderscheiding voor de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV. De jury prees de EV9 onder meer om zijn uitmuntende aerodynamica en efficiency, het arsenaal aan innovatieve features, het gezinsvriendelijke interieur en de rijkwaliteit.

De EV9 zet met z’n ruimte voor zeven inzittenden, het innovatieve design en de geavanceerde technologie nieuwe normen in het segment van elektrische SUV’s.

De EV9 is bovenal het topmodel van de snel groeiende line-up van elektrische Kia-modellen die aan de basis staat van de transitie van het merk naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Zo is het de eerste Kia met laadtechnologie die V2H- (Vehicle-to-Home), V2G- (Vehicle-to-Grid) én V2V-laden (Vehicle-to-Vehicle) mogelijk maakt. En met het recent in Nederland geïntroduceerde Kia Charge kan deze innovatieve technologie worden gekoppeld aan een breed pakket van diensten op het gebied van publiek- en thuisladen.

Deze nieuwe award voor de EV9 volgt op de triomf van de Kia Niro vorig jaar, die tijdens de WWCOTY-awards van 2023 werd uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2023'. De Kia EV9 is sinds zijn introductie inmiddels meerdere keren onderscheiden. Hij was onder meer finalist in de ‘Top Drie van de Wereld’ voor de World Car Awards 2024. De SUV won ook het Gouden Stuurwiel 2023 in de categorie 'Gezinsauto's', werd uitgeroepen tot Duitse luxeauto van het jaar 2024 en is UK Car of the Year 2024.

Bezoek hier de officiële website voor meer informatie over de Women's World Car of the Year.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.