Breukelen,
29
juni
2020
|
11:00
Europe/Amsterdam

Kia e-Niro eerste elektrische huisartsenauto van Nederland

  • MAI Medische Diensten gaat elektrisch
  • Eerste praktijktests met e-Niro van Kia succesvol verlopen
Samenvatting

MAI Medische Diensten heeft de eerste volledig elektrische huisartsenauto van Nederland in gebruik genomen. De grote medische dienstverlener koos voor de e-Niro en de eerste praktijkervaringen zijn zeer positief. Meer elektrische huisartsenauto’s gaan dan ook spoedig volgen.

Inmiddels is bijna 1 op de 10 verkochte auto’s in Nederland elektrisch. Kia doet goede zaken met het rap groeiende gamma van emissievrije modellen. Recentelijk nog voegde het merk een bestelversie van de e-Soul toe aan de line-up, die ook bestaat uit de zeer succesvolle e-Niro. Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar was deze Kia zelfs één van de bestverkochte elektrische auto’s van het land. Niet alleen leaserijders en particulieren kiezen steeds vaker voor een elektrische Kia, maar ook mobiliteitsbedrijven en dienstverleners. Zo nam MAI Medische Diensten recentelijk nog de eerste elektrische huisartsenauto van Nederland in gebruik.

Deze opvallende en emissievrij rijdende e-Niro is voorzien van speciale features waaronder een tweede accu die nodig is voor de apparatuur die een huisarts tijdens zijn visites nodig heeft, waaronder meetapparatuur, diagnostische apparatuur en een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie.

Huisartsenposten

De elektrische huisartsenauto is bestemd voor het vervoer van visite rijdende huisartsen in de avond-, nacht- en weekenduren. In verschillende regio’s wordt hiervoor gebruik gemaakt van de huisartsenservice van MAI. Vanuit de huisartsenpost worden de artsen snel en veilig naar hun patiënten gebracht door ervaren chauffeurs die ook beschikken over medische kennis en dus kunnen assisteren tijdens (spoed)visites.

Voordelen

De e-Niro biedt MAI Medische Diensten verschillende voordelen. MAI heeft in de eerste plaats gekozen voor een elektrische huisartsenauto om emissievrij te kunnen rijden. Niet alleen omdat het dat zelf belangrijk vindt, maar ook om tegemoet te komen aan de wens van veel huisartsen. De bijdrage aan CO2-verlaging is het belangrijkste voordeel, maar voor zowel huisarts als patiënt zijn er bijkomende pluspunten. De elektrische Niro rijdt immers vrijwel geluidloos, wat prettig is voor niet alleen de arts maar ook voor de buurt als er bijvoorbeeld ’s nachts een (spoed)visite moet worden afgelegd. De actieradius van 452 kilometer (WLTP) van de e-Niro is meer dan genoeg om regionaal snel bij patiënten voor de deur te kunnen staan.

Enthousiasme

De eerste elektrische huisartsenauto van Nederland wordt op dit moment in de praktijk getest. De eerste reacties zijn zonder uitzondering positief, dus niets staat MAI in de weg om op termijn alle huisartsenposten op elektrisch vervoer te laten overstappen. Nico Herfkens, algemeen manager van MAI Medische diensten, verwacht dat de komende jaren veel huisartsenposten zullen overstappen op elektrisch vervoer. “Het milieu heeft de aandacht van iedereen en de plannen zijn met enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers. Wie klimaatneutraal wil werken, zal kiezen voor de elektrische huisartsenauto. Dit is de toekomst.”

Sjoerd Knipping, Commercial Director bij Kia Motors Nederland, is verheugd dat MAI heeft gekozen voor Kia. “We zijn natuurlijk trots dat de allereerste elektrische huisartsenauto van Nederland een Kia is. De e-Niro liet in de praktijk al snel zien dat hij ook perfect geschikt is voor de huisartsenservice van MAI. Deze speciale e-Niro is wéér een prachtig voorbeeld van de grote praktische inzetbaarheid van een elektrische Kia en dat is niet alleen veelbelovend voor de medische dienstverlening, maar ook voor vele andere branches.”

Over MAI Medische Diensten B.V.

MAI is één van de grootste medische dienstverleners van Nederland. Het in Barneveld gevestigde bedrijf is actief in heel Nederland op het gebied van huisartsenservice, planbare ambulancezorg, evenementenzorg, Psycholance en opleidingen en trainingen voor ketenpartners en zorgverleners.

Kia Motors Nederland
Kia is een stabiel top 10-merk in Nederland. In 2019 behaalde Kia het 3e beste resultaat in Nederland ooit met 25.260 registraties.

Kia Motors Europe
Kia Motors Europe is de Europese verkoop-, marketing- en servicetak van Kia Motors Corporation. Het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Frankfurt (Duitsland), is verantwoordelijk voor 32 landen.

Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation – fabrikant van kwalitatief hoogwaardige auto’s – werd in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 14 productie- en assemblagefabrieken in 5 landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in 180 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 51.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $47 miljard. Het merk is hoofdsponsor van het Australian Open. Kia is een officiële automotive partner van de FIFA, het overkoepelende orgaan van de FIFA World CupTM, en officieel partner van de UEFA Europa League: ’s werelds grootste professionele voetbalcompetitie. De merkslogan van Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" – staat voor de wereldwijde inzet van Kia om iedereen te verrassen met het leveren van opwindende en inspirerende ervaringen die alle verwachtingen overtreffen.