Breukelen,
30
augustus
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia Charge – laden bij 265.000 laadpunten in heel Europa tegen scherpe tarieven

  • Pan-Europese laadservice van Kia vervangt bestaande Nederlandse service
  • Met één app en één pas toegang tot één van de grootste laadnetwerken in Europa
  • Keuze uit betalen naar gebruik of abonnementen met zeer scherpe vaste tarieven
  • Kia Charge biedt toegang tot € 0,29 per kWh bij IONITY
Samenvatting

Kia Nederland stapt over op Kia Charge, een pan-Europese, geïntegreerde en openbare laadservice. Hiermee krijgen Nederlandse Kia-rijders eenvoudig toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald.

Kia Charge biedt gebruiksvriendelijk en eenvoudig toegang tot zo’n 265.000 laadpunten in heel Europa, inclusief AC- en DC-laders. Dankzij eRoaming kunnen Kia-rijders hun elektrische auto of plug-in hybride in heel Europa laden zonder dat er aanvullende abonnementen op verschillende providers noodzakelijk zijn. De kosten kunnen hierdoor eenvoudig via één maandelijkse automatische betaling worden verrekend.

Kia Charge biedt nog meer laadgemak. Zo kunnen Kia-rijders met de handige app met routeplanning gemakkelijk laadstations vinden op hun eindbestemming of langs de route. De app geeft daarnaast inzicht in real-time tarieven en stekkertypen per laadstation. Via Apple CarPlay / Android Auto kan je de route zelfs projecteren op je infotainmentsysteem.

Kia Charge Easy of Advanced*

Kia Charge biedt keuze uit twee mogelijkheden. Bij Kia Charge Easy betaal je naar gebruik, gelden er geen abonnementskosten, zijn de laadtarieven verschillend per aanbieder en wordt per laadsessie een starttarief van € 0,49 doorbelast.

Kia Charge Advanced* onderscheidt zich van Kia Charge Easy met de vaste, zeer scherpe tarieven voor laden in Nederland. Met dit abonnement kost AC-laden € 0,25 per kWh en DC-snelladen € 0,58 per kWh**. De maandelijkse prijs van het abonnement is € 9,99 per maand en er worden geen starttarieven doorbelast.

Aanvullend op Easy & Advanced kan ook worden gekozen voor een ‘IONITY Power’-abonnement*** waarmee langs Europese snelwegen tegen het vaste, aantrekkelijke tarief van € 0,29 per kWh kan worden geladen bij IONITY. Dit abonnement kost € 13,- per maand. Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW.

Kia Nederland biedt al enkele jaren uitgebreide laadservices aan in ons land, dat voorop loopt in Europa op het gebied van elektrisch rijden. De nieuwe laadservice Kia Charge vervangt in september de vorige laadservices van Kia Nederland.

Naast de aantrekkelijke en gemakkelijke laadservices, maakt Kia Nederland ook verschillende laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

Meer informatie over Kia Charge is te vinden op de speciale website.

*) Het contract is van onbepaalde duur en kan door beide partijen met een opzegtermijn van één maand vanaf het einde van de lopende maand worden opgezegd. Actuele prijzen zijn te alle tijden terug te vinden in de Kia Charge app.

**) Met uitzondering van het IONITY snellaadnetwerk.

***) De minimale abonnementsperiode bedraagt 12 maanden. Het abonnement eindigt automatisch na 12 maanden en wordt niet automatisch verlengd. De maandelijkse kosten kunnen variëren, afhankelijk van de geldigheidsduur van een ingewisselde voucher.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten. Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.