Breukelen,
16
januari
2024
|
10:00
Europe/Amsterdam

Kia biedt gepersonaliseerde diensten via 4screen

  • 4screen onderdeel van nieuwste software-update voor verschillende modellen
  • Kia-rijders krijgen met 4screen via Kia Connect Live Services onderweg gepersonaliseerde diensten
Samenvatting

Wie tijdens het rijden op zoek gaat naar een oplaadpunt, restaurant of tankstation, wordt vaak geconfronteerd met talloze opties die lang niet allemaal relevant zijn. Om deze ervaring gestroomlijnder, handiger en voordeliger te maken, is via Kia Connect Live Services nu in verschillende modellen 4screen beschikbaar.*

4screen is het eerste platform ter wereld dat via het infotainmentscherm van de auto realtime relevante diensten en aanbiedingen aanbiedt aan autorijders.** De nieuwste uitbreiding van Kia Connect Live Services maakt zo van elke reis een efficiëntere ervaring, of het nu gaat om diensten-op-maat, aanbiedingen of gerichte promoties.

4screen is momenteel uitgerold in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Deze dienst is door Kia-rijders te verkrijgen via een (Over-The-Air) software-update. De modellen die hiervoor in aanmerking komen, worden in de komende weken automatisch van de update voorzien.

Locatie-gebaseerd aanbod

In tegenstelling tot de manier waarop locaties meestal op de navigatiekaart van het infotainmentsysteem worden vastgepind, toont 4screen een ‘branded pin’, met daarin het merk of logo van het individuele bedrijf. Zo herkennen Kia-rijders direct hun favoriete locaties met speciale aanbiedingen.

Bestuurders kunnen op de branded pin klikken om extra informatie te krijgen, zoals openingstijden en contactgegevens, en ook toegang krijgen tot beschikbare aanbiedingen en kortingen. Eenmaal geselecteerd leidt het navigatiesysteem de bestuurder rechtstreeks naar de locatie.

Wanneer een bestuurder naar iets specifieks zoekt, worden bedrijven met een actieve campagne bovenaan de zoeklijst weergegeven. Bestuurders kunnen 4screen ook zo instellen dat alleen bepaalde categorieën worden weergegeven. De uitgelichte content wordt alleen op verzoek weergegeven om de veiligste rijervaring te garanderen. Bestuurders kunnen 4screen op elk gewenst moment uitschakelen.


(*) Alle modellen met het Gen5W of ccNC infotainmentsysteem. Controleer de beschikbaarheid op het Update Portal.
(**) 4screen voldoet volledig aan de General Data Protection Regulation (GDPR).

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Over Kia Connect
Kia Connect is een telematicasysteem voor in de auto en bevat apps die zijn ontwikkeld om het rijden intuïtiever te maken. De functies omvatten nauwkeurige verkeers- en ETA-voorspellingen, 'best-in-class' gegevensverstrekking, toegang op afstand tot voertuiginformatie en nu ook over-the-air software-updates. Het pakket boordtechnologieën van Kia Connect is toegankelijk via het centrale touchscreen van de auto.

EV-rijders kunnen ook de Kia Connect smartphone-app gebruiken om het niveau van de klimaatregeling in te stellen, de oplaadstatus van hun auto te bekijken, slimme oplaadschema's te plannen en de actieradius te controleren op basis van de resterende lading. Gebruikers kunnen ook direct vanaf hun smartphone de instellingen van hun auto controleren en wijzigen, zoals navigatie-, radio- en Bluetooth-voorkeuren. De Kia Connect smartphone app kan worden gedownload via de Google Play en Apple App stores.

Over 4screen
4screen is 's werelds eerste platform dat bestuurders naadloos verbindt met hun omgeving en realtime toegang biedt tot een breed scala aan diensten en aanbevelingen. Door binnen de digitale interface van de auto te werken, maakt 4screen gebruik van unieke datapunten uit het voertuig om de mobiliteitservaring te verbeteren en bestuurders in contact te brengen met de meest relevante bedrijven en bestemmingen - en dat alles met volledige inachtneming van de hoogste veiligheids- en privacyregels. Ga voor meer informatie naar www.4screen.com