Breukelen,
10
februari
2021
|
09:30
Europe/Amsterdam

Innovatief e-Commerce platform van Kia maakt online kopen ongekend eenvoudig

  • Kia eerste automerk dat online oriënteren én kopen naadloos integreert met de diensten van de dealers
  • Nieuw e-Commerce platform onderdeel van uitrol ‘Plan S’-strategie
  • Online bestelde auto’s tijdelijk gratis thuis geleverd
Samenvatting

Hoewel in de automotive wereld het online oriënteren al jaren gemeengoed is, is het daadwerkelijk kopen van een auto dat nog niet. Kia Nederland zet met het gloednieuwe e-Commerce platform de volgende stap waarbij online en offline perfect worden geïntegreerd. Kopers van een Kia profiteren hiermee maximaal van het gemak van online, terwijl essentiële offline-aspecten als het maken van een proefrit, het bespreken van de inruilwaarde of persoonlijk advies van de dealer naadloos in het proces zijn verweven.

download

Online kopen heeft vooral het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Het ultieme gemak bij zowel het oriënteren als het kopen en laten thuisbezorgen staan aan de basis van het succes. Waar het aanschaffen van een TV of wasmachine met een paar klikken is geregeld, heeft het kopen van een auto nog altijd meer voeten in de aarde.

Naadloze gebruikerservaring

Verreweg de meeste autokopers oriënteren zich online en velen hebben hun keuze al gemaakt alvorens ze ‘offline’ een showroom bezoeken. Kia gelooft dat binnen de rap digitaliserende wereld de dealer in het koopproces toch een belangrijke rol blijft spelen. Bij de aanschaf van een auto komt tenslotte veel kijken, of het nu gaat om de keuze voor het juiste model en de uitvoering, het live ervaren van de auto tijdens een testrit, of het persoonlijk met de dealer bespreken van de financieringsmogelijkheden en inruilwaarde. Deze elementen waren nog niet optimaal geïntegreerd in het online koopproces, waardoor de klant bij het kopen van een auto tot nu toe niet hetzelfde gemak ervoer als bij het kopen van een tablet of airfryer.

Het ultieme gemak van online naadloos geïntegreerd met de diensten van de dealer

Als eerste in de branche komt Kia daarom met een compleet nieuw e-Commerce platform dat het ultieme gemak van online combineert met de diensten van de Kia-dealer. Het nieuwe platform, waarmee Kia Nederland de eerste is in Europa, integreert alles wat er bij het kopen van een nieuwe Kia komt kijken. Klanten kunnen er niet alleen tot in detail hun nieuwe Kia configureren, maar ook binnen één omgeving (private) leasecalculaties maken en een eventuele inruilwaarde opvragen. Door een slimme voorraadcheck geeft het systeem aan of een auto met gelijkwaardige specificaties sneller geleverd kan worden. Na eerst bepaald te hebben of de auto thuis wordt afgeleverd of bij de dealer, kan hij met een druk op de knop worden besteld.

Een ander groot voordeel van het nieuwe e-Commerce platform is dat klanten op elk moment hulp van een Kia-dealer kunnen vragen. Daarnaast kunnen zij (als het straks weer mag) hun oriëntatie bij de dealer voortzetten. Met een speciale QR-code kan bijvoorbeeld samen met de verkoper in de showroom een thuis geconfigureerde auto op een grote video-wall of via touchscreens verder worden samengesteld. De dealer kan ook de gemaakte afspraken over de inruil, financiering of accessoires verwerken in het systeem. Vervolgens kan de klant op elk gewenst moment de digitale configuratie en up-to-date offerte bekijken en deze waar en wanneer hij of zij wil bevestigen.

Het nieuwe e-Commerce platform van Kia Nederland is een van de eerste tastbare voorbeelden van ‘Movement that inspires’. Om klanten een perfecte en inspirerende gebruikerservaring te bieden, heeft Kia niet alleen veel aandacht besteed aan het maximale gebruiksgemak, maar vooral ook aan flexibiliteit. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld het configuratie- en koopproces niet langer lineair te worden doorlopen, maar kunnen klanten op verschillende punten beginnen en gemakkelijk teruggaan naar eerder gemaakte stappen.

‘Plan S’

Met het nieuwe e-Commerce platform maakt Kia opnieuw een grote stap voorwaarts in Nederland. De lancering van het nieuwe platform is een belangrijk onderdeel van de 'Plan S'-strategie, waarmee Kia haar leidende positie in de wereldwijde mobiliteitsmarkt verder wil versterken. Het plan omvat naast de verregaande digitalisering van gebruikerservaringen onder meer het op grote schaal bereikbaar maken van elektrisch rijden en het introduceren van nieuwe vormen van mobiliteit.

Bauke van Moorsel, verantwoordelijk voor Business Management & Future Retail bij Kia Nederland, is verheugd met de lancering van het nieuwe platform. “Met onze innovatieve en omnichannel aanpak combineren we het gemak van online oriëntatie en kopen naadloos met belangrijke offline-elementen die komen kijken bij de aanschaf van een nieuwe Kia. De dealerbedrijven zijn en blijven een belangrijk onderdeel in de strategie van Kia, om die reden zijn ze ook actief betrokken geweest bij het realiseren van dit innovatieve platform. Ons nieuwe e-Commerce platform is de perfecte basis voor de toekomst. We hebben meerdere pilots gedraaid en de resultaten zijn veelbelovend,” aldus Van Moorsel.

Platform nu live

Kia Nederland heeft het nieuwe e-Commerce platform vandaag officieel gelanceerd. Juist in deze periode komen de grote voordelen van de innovatieve aanpak van Kia meer dan ooit van pas. Een bijkomend voordeel is dat een online bestelde Kia tijdelijk gratis thuis wordt geleverd.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.