Breukelen,
10
juli
2023
|
13:44
Europe/Amsterdam

Hollands glorie in Zuid-Korea: Sander van Kessel behoort tot beste Kia service adviseurs ter wereld

Samenvatting

Sander van Kessel, service adviseur bij Auto Winters - de Kia-dealer voor Valkenswaard en Weert -, heeft een podiumplek bemachtigd in de ‘Kia Worldwide Service Counselor Contest 2023’. Daarmee behoort de Brabander tot de beste service adviseurs van Kia wereldwijd. Van Kessel eindigde in de competitie als derde en bemachtigde daarmee een bronzen plak én een cheque van 2.000 dollar. Een zeer knappe prestatie, gezien het grote aantal deelnemende service adviseurs van Kia van over de hele wereld. Er deden liefst 45 kandidaten uit 42 landen mee aan de wedstrijd, die uiteindelijk werd gewonnen door de Chileense Yenny Bustamante.

In de tweejaarlijkse competitie, die al sinds 2011 door Kia wordt georganiseerd, worden de beste service adviseurs ter wereld beloond voor hun grote bijdrage aan de totale klanttevredenheid van Kia-rijders. Onderdeel van de wedstrijd is onder andere een schriftelijke toets om de kennis van de adviseurs op het gebied van klantprocessen te peilen. Daarnaast stond er onder meer een praktijktest op het programma, waarin de kandidaten hun menselijk inzicht moesten gebruiken om kwesties zo goed mogelijk op te lossen.

De internationale wedstrijd werd gehouden in het Kia Maintenance Training Center in Osan, Zuid-Korea. Voor alle deelnemers stond er tevens een uitgebreid bezoek aan een groot aantal highlights van Zuid-Korea op het programma.