Breukelen,
14
oktober
2021
|
13:48
Europe/Amsterdam

De Kia EV6: de nieuwe benchmark in elektrisch rijden

  • High-tech EV6 hét gezicht van duurzame toekomst van Kia en eerste elektrische auto op dedicated E-GMP platform
  • Nieuw EV-platform biedt extra ruim interieur, een hightech en intuïtieve gebruikerservaring en geavanceerde rijhulpsystemen
  • Meerdere versies leverbaar, met een bereik tot 528* km
  • EV6 GT met geavanceerde elektrische motoren raast van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden
  • Ultrasnel laden tot 800V, van 10 naar 80 procent acculading in slechts 18 minuten
Samenvatting

Kia lanceert de geheel nieuwe EV6, de eerste dedicated EV die is gebaseerd op het geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Hij is het boegbeeld van de elektrische transformatie die het merk doormaakt met de nieuwe purpose 'Movement that inspires’. De EV6 tilt elektrisch rijden naar een nieuw niveau met zijn grote bereik, de ultrasnelle 800V laadcapaciteit en de onderscheidende styling van een crossover.

Deze baanbrekende Kia – de eerste EV die is ontworpen volgens de nieuwe filosofie ‘Opposites United’ – heeft een toekomstgericht design dat wordt gekenmerkt door hightech details. Met zijn high-tech 800V-techniek kan de EV6 in slechts 18 minuten laden van 10 naar 80 procent**. De GT, ontwikkeld om te inspireren met opwindende prestaties, accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 260 km/u.

De EV6 is een belangrijk model binnen de nieuwe strategie op het gebied van EV's, plug-in hybrids (PHEV) en hybrids (HEV). Kia voorziet dat tegen 2030 veertig procent van de verkochte modellen wereldwijd geëlektrificeerd is. Naar verwachting betreft het een jaarlijks geëlektrificeerd verkoopvolume van 1,6 miljoen exemplaren tegen 2030, waarvan zo’n 920.000 volledig elektrische auto’s. Kia wil wereldwijd een topspeler zijn op het gebied van EV’s en verwacht in 2026 de line-up te hebben uitgebreid tot elf emissievrij rijdende modellen, waarvan er zeven dedicated EV zijn. De EV6 is daarvan de eerste.

Klik hier om de gehele persmap te downloaden.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.