Breukelen,
14
december
2023
|
13:25
Europe/Amsterdam

CES 2024: Kia presenteert visie op toekomst van PBV met meerdere conceptmodellen

  • Kia herdefinieert ‘PBV’ als 'Platform Beyond Vehicle'
  • Update van strategie, toekomstvisie en nieuwe PBV-conceptmodellen op CES Las Vegas
  • Presentatie van ‘EV’s for All’ visie van Kia met onder meer nieuwe Concept EV3 en Concept EV4
Samenvatting

Kia gaat op de CES in Las Vegas zijn wereldwijde PBV-activiteiten officieel lanceren. Kia herdefinieert de PBV als ‘Platform Beyond Vehicle’ en presenteert tijdens het grootste tech-event ter wereld niet alleen de nieuwe visie op deze nieuwe vorm van duurzame mobiliteit, maar ook een aantal verschillende conceptmodellen. Kia ziet de PBV als een total mobility solution waarbij voor een specifiek doel ontwikkelde elektrische voertuigen worden aangeboden in combinatie met  geavanceerde softwareoplossingen. 

Tijdens de CES gaan verschillende keynote-speakers van Kia in op de toekomstige PBV-strategie inclusief alle digitale oplossingen en hardware zoals ‘Easy Swap’ en de modulaire technologieën die het merk onder de noemer ‘Dynamic Hybrid’ op de markt wil brengen. Ook de digitale oplossingen die Kia ontwikkelt in samenwerking met Hyundai Motor Group, en de plannen voor hun wereldwijde partnership, worden in Las Vegas gepresenteerd. Kia neemt daarnaast vijf PBV-conceptmodellen mee naar de beurs, waaronder een model waarvan de serieproductie gepland staat vanaf 2025. 

Naast PBV’s zijn op de CES ook de nieuwste elektrische personenauto’s van het merk te vinden. Kia geeft een belangrijke update over de 'EVs for All'-strategie en laat naast de nieuwe EV9 en EV6 GT ook de EV3 Concept en EV4 Concept zien.

De persconferentie van Kia tijdens de CES 2024 wordt gehouden op maandag 8 januari om 15.00 uur (PST) in het Mandalay Bay Hotel en wordt live gestreamd via worldwide.kia.com.

download

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.