Breukelen,
05
mei
2023
|
09:13
Europe/Amsterdam

Kia start tijdperk van Software Defined Vehicles met nieuwe EV9

  • Baanbrekende EV9 eerste model van Kia met over-the-air (OTA) software-updates én upgrades
  • EV9 neemt voortouw in nieuw tijdperk van Software Defined Vehicles (SDV’s) met uniforme softwaresystemen
  • Via de nieuwe Kia Connect Store kunnen Kia-rijders hun auto altijd en overal updaten met upgrades zoals Remote Smart Parking Assist 2. Het aanbod wordt geleidelijk uitgebreid.
Samenvatting

Kia zet de eerste stap in het aanbieden van  Software Defined Vehicles met achteraf te activeren upgrades en over-the-air software-updates voor de EV9. De grote elektrische SUV van Kia is het eerste model van de Hyundai Motor Group dat verkrijgbaar is met een reeks achteraf te kopen digitale functies en diensten via de Kia Connect Store. Naast innovatieve SDV-technologie zoals de Highway Driving Pilot1, waarmee in bepaalde landen conditioneel autonoom kan worden gereden op niveau 3, worden doorlopend nieuwe on-demand services geïntroduceerd in de Kia Connect Store.

De toekomstige SDV-roadmap van de groep die afgelopen oktober werd aangekondigd tijdens het evenement Unlock the Software Age, is met name gericht op de veilige en comfortabele bewegingsvrijheid die software biedt. Upgradebare software kan veel features verbeteren of toevoegen op het gebied van veiligheid, gemak, connectiviteit, beveiliging én prestaties. 

Het tijdperk van SDV: upgrades en software-updates via OTA

De lancering van de Kia EV9 markeert een grote stap voorwaarts in het SDV-tijdperk. Een van de meest opvallende kenmerken van de EV9 is dan ook het uitgebreide aantal mogelijkheden op het gebied van software-updates. Aanvullend op de OTA-technologie van de huidige Kia-modellen, maakt die van de EV9 het mogelijk om naast het op afstand updaten van basisfuncties ook additionele comfortfuncties toe te voegen.

Met de geavanceerde OTA-technologie kunnen verschillende upgrades worden toegevoegd of bestaande features op afstand worden bijgewerkt zonder dat er randapparatuur hoeft te worden aangesloten door de Kia-dealer. Dit wordt mogelijk gemaakt door draadloze communicatie tussen de cloudserver en de auto.

Upgrades altijd en overal downloaden via de Kia Connect Store

De Kia EV9 is het eerste model uit de groep waarvoor upgrades kunnen worden aangeschaft via de Kia Connect Store. Een mooi voorbeeld is de Remote Smart Parking Assist 2, waarmee bestuurders hun EV9 op afstand kunnen in- en uitparkeren. Het aanbod van upgrades wordt geleidelijk aan verder uitgebreid. Klanten krijgen hierbij de ongekende vrijheid en flexibiliteit om op elk moment en vanaf elke locatie de gewenste upgrades te kiezen en aan te schaffen. 

Grenzen verleggen en technologische vooruitgang boeken

Kia is toegewijd aan het continu verbeteren van de nieuwste mobiliteitstechnologieën en legt hierbij de nadruk op het creëren van producten en diensten die zijn afgestemd op de individuele wensen van klanten. Kia werkt ook op het gebied van entertainment aan gepersonaliseerde features die zeer relevant zijn in de context van mobiliteit als leefruimte. Het merk werkt tevens aan nieuwe upgrades waarmee klanten hun individualiteit kunnen uitdrukken door middel van zelf gekozen displays, geluiden en verlichtingsopties.

1De beschikbaarheid van HDP kan variëren per model en markt. De gedetailleerde kenmerken van HDP kunnen ook per regio verschillen als gevolg van lokale regels en voorschriften. Deze technologie is voorlopig niet beschikbaar in Nederland. Verdere details over HDP worden in een later stadium bekendgemaakt.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.