Breukelen,
08
september
2023
|
09:36
Europe/Amsterdam

Kia EV6 GT ‘tilt’ vier gamers

  • Kia daagde streamers @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki en @Romainjacques uit voor de #tiltproofchallenge
  • Alle vier gamers bleken tijdens de stuntrit met de EV6 GT bepaald niet ‘tilt-proof’
Samenvatting

In de nieuwste video die in het kader van de samenwerking van Kia Europe met het League of Legends EMEA European Championship (LEC) is gemaakt, worden vier gamers uitgedaagd om ‘tilt-proof’ te blijven wanneer de ultrakrachtige Kia EV6 GT ze tot het uiterste drijft. In de gamingwereld betekent ‘tilt-proof’ zijn dat je te allen tijde kalm blijft als iets niet gaat zoals je wilt.

Bij de Tilt-Proof Challenge van Kia reed een professionele stuntrijder samen met de deelnemers over een afgesloten circuit in de spectaculaire EV6 GT. Een reeks camera's en sensoren maten de hartslag van de gamers en volgden hun gezichtsuitdrukkingen op tekenen van 'tilting'. De resultaten zijn te bekijken onder de hashtag #tiltproofchallenge.

Geen enkele gamer kon een 'tilt' vermijden

De eerste gamer die de uitdaging aanging was Romain Jacques, een Franse contentmaker voor Team BDS. Terwijl hij stoïcijns begint, zorgt een bijzonder intense versnelling ervoor dat hij een krachtterm uitspreekt die als een ‘tilt’ telt. De volgende is Daniel Broekmann, een Duitse streamer voor NNO en Eintracht Spandau. Wanneer de EV6 GT optrekt, worden zijn ogen snel groter, waardoor hij direct wordt gediskwalificeerd voor deelname aan de game. Jorge Casanovas, een Spaanse streamer uit Team Heretics, bereidt zich weliswaar voor met kalmerende ademhalingen, maar zodra de EV6 GT begint aan zijn acceleratie slaakt hij een gil. En Carmen Sánchez, een andere streamer uit hetzelfde Team Heretics, heeft het misschien wel het moeilijkst van allemaal. Zodra de coureur de eerste krappe bocht neemt kan ze niet stoppen met giechelen, gillen en juichen.

Hoe ervaren de vier gamers ook zijn, in een Kia EV6 GT hebben zelfs zij geen controle over hun emoties.

Tilt-proof

In de gamecultuur is 'tilt-proof' blijven belangrijk. Tijdens een spannende game zoals League of Legends is het voor veel gamers moeilijk om kalm te blijven. Om sportiviteit aan te moedigen, introduceerde de ontwikkelaar van de game een feature die het mogelijk maakt voor gamers om hun teamgenoten die ‘tilt-proof’ zijn te kunnen eren. 

“Door deze vier ervaren gamers uit te dagen om in een EV6 GT mee te rijden zonder daarbij te ‘tilten’, wilden we echter aantonen dat zelfs de beste gamers niet emotieloos kunnen blijven in deze ultrasnelle elektrische Kia”, zegt David Hilbert, Director Marketing bij Kia Europe.

Over de Kia EV6 GT

De Kia EV6 GT, die eerder dit jaar tijdens de World Car Awards 2023 werd uitgeroepen tot World Performance Car, is een volledig elektrische en ultrakrachtige crossover. Zijn zeer sterke aandrijflijn met een vermogen van 430 kW (585 pk) en het performance gerichte onderstel maken een topsnelheid van 260 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden mogelijk. Lees hier meer over de Kia EV6 GT.

download

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.