Breukelen,
21
januari
2022
|
11:26
Europe/Amsterdam

What Car? roept Kia EV6 uit tot ‘Car of the Year 2022’

  • EV6 heeft ook de categorie ‘Electric SUV of the Year’ gewonnen
  • EV6 tweede elektrische auto die prestigieuze prijs wint – na de Niro in 2019
Samenvatting

What Car? heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’. Het is de tweede keer dat een EV deze prestigieuze verkiezing wint – de eerste emissievrij rijdende winnaar was de e-Niro in 2019. De EV6 sleepte niet alleen de overall titel in de wacht, maar won ook in de categorie ‘Elektrische SUV van het Jaar’.

De onderscheidingen van What Car?, de Britse organisatie die consumenten al meer dan 40 jaar adviseert bij het kopen van een auto, volgen op de vele andere prijzen die Kia al in ontvangst heeft mogen nemen sinds de recentelijke lancering van de EV6. Enkele voorbeelden zijn de overwinning in de categorie 'Premium' van de Duitse Auto van het Jaar Awards en het winnen van de Top Gear 'Crossover of the Year'-award. De EV6 is ook genomineerd voor Auto van het Jaar 2022 (COTY), de verkiezing waarvan de winnaar op 28 februari bekend wordt gemaakt.

“De EV6 combineert een enorm realistisch bereik met oplaadsnelheden die geen enkele concurrent kan bijbenen. Hiermee neemt deze Kia twee van de grootste zorgen weg die mensen nog steeds hebben over elektrische auto’s. De EV6 is bovendien enorm ruim en praktisch, omdat hij staat op een dedicated elektrisch platform”, aldus Steve Huntingford, hoofdredacteur van What Car?."En in combinatie met de prestaties, de verfijning, de concurrerende prijzen en een van de beste garanties in de markt, ziet de opvallende EV6 er niet alleen uit als de toekomst - hij is het ook."

De Kia EV6 kan tot 528 kilometer* rijden op een volle accu (WLTP) en met de geavanceerde 800V-oplaadtechnologie kan hij in slechts 18 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. De eerste dedicated elektrische auto van Kia is het toonbeeld van het grote potentieel van het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), op basis waarvan Kia tegen 2026 nog zes andere dedicated elektrische modellen gaat lanceren. Kia wil de gehele Europese line-up volledig hebben geëlektrificeerd in 2035, gevolgd door andere grote wereldmarkten in 2040. 

- Einde –

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden. Lees hier meer over WLTP.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.