Breukelen,
14
april
2022
|
15:20
Europe/Amsterdam

Vormgever van nieuwe visie van Kia verkozen tot ‘Visionary of the Year’

Samenvatting

Euisun Chung, Executive Chair van de Hyundai Motor Group, is tijdens de World’s Greatest Auto Disruptors Award van Newsweek geroemd om zijn visie die de auto-industrie nu en in de komende 30 jaar vorm gaat geven.

De lijst van ‘World's Greatest Auto Disruptors 2022’ is een spin-off van ‘America's 50 Greatest Disruptors’ – een erkenning van visionairs, innovators en pioniers die elk jaar door Newsweek, het internationale nieuwsblad, wordt gepubliceerd.

Een van de zes prijzen die tijdens het evenement, 'Visionary of the Year', wordt uitgereikt, gaat naar een leider die belangrijke acties onderneemt om de toekomst nu en in de komende 30 jaar vorm te geven.

Newsweek erkende Chung voor zijn belangrijke rol in de opkomst van onder meer Kia in de wereldwijde auto-industrie. Onder zijn leiding en gedurfde visie voor de toekomst wordt opnieuw gekeken wat mogelijk is op het gebied van mobiliteit. Denk daarbij aan hoe de mensheid nog meer bewegingsvrijheid kan krijgen via elektrificatie, robotica en zelfs geavanceerde mobiliteit door de lucht.

In totaal won het Koreaanse concern drie van de zes prijzen die werden uitgereikt. Newsweek eerde Kia en Hyundai namelijk ook in de categorieën 'Research and Development Team of the Year' en 'Powertrain Evolution of the Year'.


“De toonaangevende autofabrikanten van vandaag verleggen hun grenzen op manieren die tot de verbeelding spreken. De disruptors op deze lijst verdienen erkenning voor het vooruithelpen van de industrie en voor hun leiderschap bij het reageren op de grote uitdagingen”, zegt Nancy Cooper, Global Editor in Chief van Newsweek.

Executive Chair Euisun Chung over het winnen van de awards: “Namens iedereen bij de Hyundai Motor Group wil ik Newsweek bedanken voor deze drie prestigieuze prijzen. Ze weerspiegelen het harde werk van al onze mensen en partners die zich richten op het transformeren van ons bedrijf in een leverancier van slimme mobiliteitsoplossingen waarbij duurzaamheid de kern vormt van wat we doen. Door hun toewijding om disruptieve technologieën te realiseren, is het aan mij de eer om deze awards in ontvangst te nemen.”

Hij voegt eraan toe: "Ik heb altijd geloofd dat auto's mensen met elkaar in contact brengen. Mobiliteit brengt mensen letterlijk én figuurlijk samen. En als we samenwerken, zijn mensen tot buitengewone dingen in staat. Wij willen dat onze mobiliteitsvisie werkelijkheid wordt ten behoeve van de hele mensheid en dat iedereen meer tijd en ruimte krijgt om te doen wat hen echt drijft. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen voor elkaar krijgen. We doen er dan ook alles aan om met onze visie de verbeeldingskracht van getalenteerde mensen over de hele wereld te inspireren. Alleen dan sluiten steeds meer mensen zich bij ons aan om samen de grootste uitdagingen op te lossen”, sluit Chung af.

Het Vehicle Architecture Development Center van de Hyundai Motor Group werd bekroond tot 'Research and Development Team of the Year' voor de ontwikkeling van het Electric-Global Modular Platform (E-GMP), waarop de baanbrekende Kia EV6 is gebaseerd. De Electrified Propulsion Technology Unit ontving op haar beurt de award 'Powertrain Evolution of the Year' voor de ontwikkeling van het supersnelle 800-volt accusysteem, waarmee de Kia EV6 is uitgerust. Beide prijzen weerspiegelen de voortdurende inspanningen van de Groep om te innoveren en nieuwe mobiliteitsoplossingen op de markt te brengen.

Onder leiding van Chung versnelt het moederbedrijf ook de implementatie van robotica en AAM-technologieën (Advanced Air Mobility) en wordt de rol van onder meer Kia in de toekomstige ontwikkeling van slimme steden intensief onderzocht. Chung leidt eveneens de transformatie van de groep naar een leverancier van mensgerichte mobiliteitsoplossingen. Chung was bovendien verantwoordelijk voor het binnenhalen van befaamde designers, onder wie Peter Schreyer en Luc Donckerwolke, die merken als Kia hebben weten neer te zetten als designleider. De zeer gewilde modellen zijn inmiddels onderscheiden met vele internationale design awards.

Mede onder leiding van Chung, werkt de Groep ook hard aan de commercialisering van robotproducten via haar robotica-partner Boston Dynamics. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf op de CES haar roboticavisie aan, waarbij robots worden gekoppeld aan Metaverse om zo ​​'MetaMobility' te creëren, waarmee mobiliteit ook naar de virtuele wereld wordt gebracht.

Een ander mooi voorbeeld is Supernal, de dochteronderneming, die tegen 2028 geëlektrificeerde geavanceerde luchtmobiliteit (AAM) wil aanbieden voor toepassing in stedelijke gebieden. Het bedrijf heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van elektrificatie, met als recente hoogtepunten de introductie van de tweede generatie Niro EV, en de Kia EV6 die is benoemd tot Car of the Year 2022. Naast elektrificatie is ook het creëren van een waterstof-energie-ecosysteem een belangrijke focus voor de groep.

Om de revolutionaire visie waar te maken, wordt onder leiding van Chung een nieuwe bedrijfscultuur gecreëerd, die mensen aanmoedigt om nieuwe dingen te proberen, creatief te denken en proactief te zijn. Chung is van mening dat de grote transformatie van het bedrijf alleen tot stand kan komen met de beste medewerkers, die hun talenten en enthousiasme kunnen benutten om verandering te versnellen.

Chung's leiderschap is inmiddels erkend met vele prestigieuze onderscheidingen in de branche, waaronder de Issigonis Trophy, uitgereikt door Autocar. Onlangs werd hij ook door het World Economic Forum uitgeroepen tot een van de Top 200 New Generation Industry Leaders.

Over Kia

Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.