Breukelen,
14
april
2021
|
15:01
Europe/Amsterdam

Twee designprijzen voor Kia Sorento

  •  Red Dot én iF design awards voor geavanceerde SUV
  •  Kia sinds 2009 al 47 keer onderscheiden door Red Dot en iF design
Samenvatting

De nieuwe Kia Sorento is wederom in de prijzen gevallen. De grote SUV van Kia is deze week onderscheiden met zowel een Red Dot Award als een iF Design Award.

De nieuwste erkenningen door Red Dot en iF Design maken deel uit van een grote reeks successen die het design van Kia in de afgelopen jaren heeft geboekt. Sinds 2009, toen de Kia Soul de eerste Koreaanse auto was met een erkenning van Red Dot, hebben in totaal 26 Kia-modellen de felbegeerde designprijs gewonnen. En de iF Design Award, die het merk in 2010 voor het eerst ontving, is sinds die tijd inmiddels al 21 keer uitgereikt aan Kia.

Karim Habib, Hoofd van het Kia Global Design Center: "Bij het ontwerpen van de nieuwe Sorento hebben we geprobeerd de robuuste esthetiek van eerdere generaties te evolueren en tegelijkertijd een grotere mate van verfijning en elegantie toe te passen. We zijn trots dat prestigieuze designinstituten zoals Red Dot en iF Design ons werk hebben erkend."

Red Dot en iF Design

De awards van Red Dot en iF Design behoren tot de meest prestigieuze en begeerde designprijzen ter wereld. De Red Dot Awards, in 1955 gelanceerd door het Design Center van NoordrijnWestfalen, Duitsland worden jaarlijks uitgereikt in de categorieën Product Design, Brands & Communication en Design Concept. De jury, bestaande uit 40 deskundige onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en journalisten van over de hele wereld, beoordeelt de beste producten die elk jaar door verschillende branches worden geïntroduceerd. De inzendingen worden beoordeeld op innovatie, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. Voor de editie in 2021 heeft de jury in totaal 7.800 inzendingen uit 60 landen beoordeeld.

De iF Design Awards, opgericht in 1953, wordt elk jaar georganiseerd door het iF International Forum Design GmbH in Hannover, het oudste onafhankelijke designinstituut ter wereld. Voor de awards in 2021 heeft de internationale jury van 98 designexperts in totaal 9.500 inzendingen uit 52 landen beoordeeld en in verschillende categorieën een winnaar verkozen. De iF Design Award omvat de volgende categorieën: User Experience (UX), User Interface (UI), Product, Communicatie, Verpakking, Architectuur, Interieurarchitectuur, Serviceontwerp en Professioneel Concept.

Meer informatie over de Kia Sorento Hybrid en Plug-in Hybrid is te vinden op kia.nl.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.