Breukelen,
17
februari
2022
|
08:59
Europe/Amsterdam

Tot 78 km elektrisch bereik voor nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid

  • Ultra efficiënte versie van nieuwe Sportage biedt hoge prestaties tegen laag brandstofverbruik en zeer lage emissies
  • Elektrische range van tot wel 70 km* (78 km* in de stad), geschikt om vrijwel alle dagelijkse ritten emissievrij af te leggen
  • Krachtige aandrijflijn met 265 pk en 350 Nm koppel voor moeiteloze prestaties onder alle omstandigheden
  • Slimme layout van aandrijflijn zorgt voor extra ruim interieur
  • Kia Sportage Plug-in Hybrid leverbaar vanaf € 42.595,-**
Samenvatting

Kia geeft vandaag alle details vrij van de Sportage Plug-in Hybrid. De geheel nieuwe stekkerhybride is ontwikkeld op basis van een geavanceerde  architectuur die baanbrekende innovaties en technologieën op het gebied van elektrificatie omvat. Hij levert zijn hoge prestaties tegen een uitzonderlijk laag gecombineerd brandstofverbruik van 1,1 I/100 km*. Het emissievrije rijbereik van maximaal 70 kilometer* (WLTP) - tot wel 78 kilometer* in de stad (WLTP) – is meer dan genoeg om de meeste dagelijkse ritten elektrisch te rijden.

Net als de eerder gelanceerde uitvoeringen van de geheel nieuwe Sportage, is ook de Plug-in Hybrid specifiek voor de Europese markt ontwikkeld, wat heeft geresulteerd in de ideale afmetingen en proporties voor Europese wegen en wensen. De Sportage Plug-in Hybrid heeft een wielbasis van 2.680 mm, een breedte van 1.865 mm, een lengte van 4.515 mm en een hoogte van 1.650 mm. 

Efficiënte performance

Bij de ontwikkeling van de Sportage Plug-in Hybrid heeft Kia de ultieme mix gevonden tussen hoge prestaties en efficiency. De nieuwste stekker-SUV van Kia beschikt over een krachtige 1.6 T-GDI-benzinemotor in combinatie met een 66,9 kW permanente magneettractie-elektromotor en een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. De innovatieve aandrijflijn, die is gekoppeld aan een razendsnel schakelende automatische zesversnellingbak, heeft een gecombineerd systeemvermogen van 265 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Deze krachtige Sportage accelereert van 0-100 km/u in slechts 8,2 seconden en heeft een topsnelheid van 191 km/u. 

De viercilinder benzinemotor van de Sportage Plug-in Hybrid is ontwikkeld om onder alle omstandigheden een optimaal brandstofverbruik en zo laag mogelijke emissies te garanderen. De engineers van Kia hebben zich met name gericht op een nieuw en geoptimaliseerd verbrandingsproces, intelligente koeltechnologieën en belangrijke maatregelen ter vermindering van de wrijving, waaronder een geïntegreerd thermisch beheersysteem en het gebruik van een wrijvingsarm kogellager. Het resultaat: een gemiddelde uitstoot van slechts 26 g/km CO2*.

Andere belangrijke onderdelen van de intelligente aandrijflijn van de Sportage Plug-in Hybrid zijn de efficiënte en krachtige Hybrid Starter Generator (HSG)-module en de Hybrid Power Control Unit (HPCU), die beide de efficiency en prestaties verbeteren en rijgeluiden verder verlagen. Het boordladersysteem (OBC) heeft een nominaal vermogen van 7,2 kW en een indrukwekkend laag verbruik van 169 Wh/km.

Slimme layout

Het ontwerp van de Sportage Plug-in Hybrid biedt de perfecte combinatie van een milieuvriendelijke, geëlektrificeerde aandrijflijn en een maximale interieurruimte. De hoogspanningsaccu is centraal tussen de twee assen onder de carrosserie van de SUV geplaatst, wat zorgt voor een uitgebalanceerde gewichtsverdeling en een grote en veelzijdige binnenruimte. Passagiers op de tweede zitrij profiteren van 955 mm beenruimte en 998 mm hoofdruimte, terwijl de bagagecapaciteit een riante 540 liter (VDA) is met de achterbank op zijn plaats, en liefst 1.715 liter met neergeklapte achterbank. 

Net als andere Sportage-uitvoeringen, biedt ook de Plug-in Hybrid een ultramodern interieur met hoogwaardige materialen en luxe features. Het hoogtepunt in het binnenste van de Sportage is het ultramoderne en prachtig vormgegeven dashboard dat is voorzien van een groot, gebogen display dat bestaat uit twee schermen van 12,3 inch. Het geavanceerde infotainmentsysteem is over-the-air te updaten en gebruikers kunnen op afstand verbinding maken met hun Sportage via Kia Connect, een smartphone-app. De interactieve, gebruiksvriendelijke technologie geeft ook toegang tot belangrijke functies zoals de Kia Live Services, online navigatie, online spraakherkenning en agenda-integratie via smartphones.

Leverbaar vanaf € 42.595,-**

De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf € 42.595,-* en is te bestellen in vier uitvoeringen, die variëren van de complete DynamicLine tot de sportieve en zeer luxe GT-PlusLine. 

De Sportage-prijslijst met technische gegevens is hier te vinden. 

# # #

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.