Breukelen,
12
april
2023
|
10:13
Europe/Amsterdam

Red Dot Award voor Kia Niro Plug-in Hybrid

  • Nieuwe Niro maakt indruk op jury met 'Opposites United'-design en milieuvriendelijke interieurmaterialen
Samenvatting

De Kia Niro Plug-in Hybrid is bekroond met een Red Dot Design Award in de categorie 'Product Design'. De vakjury van de meest prestigieuze en begeerde designprijzen ter wereld kende de award niet alleen toe om het ontwerp van de compacte crossover, maar ook om de duurzame materialen die Kia in dit model heeft toegepast.  

De Niro Plug-in Hybrid is ontworpen volgens het nieuwe 'Opposites United'-designethos van Kia. Opvallende kenmerken zijn onder meer de nieuwste interpretatie van de Kia Tiger Face, de hoekige 'Heartbeat'-dagrijverlichting, de unieke Aero C-stijl en de contrasterende carrosseriebekleding voor een extra robuuste uitstraling.

Om de impact op het milieu zo veel mogelijk te verlagen, is deze Kia niet alleen verkrijgbaar met drie verschillende, geëlektrificeerde aandrijflijnen, maar is hij ook voorzien van duurzame interieurmaterialen. Enkele voorbeelden zijn de hemelbekleding die is gemaakt van gerecycled behang, VOC-vrije verf op de deurpanelen en vegan lederen stoelbekleding op basis van Tencel van Eucalyptus bomen. De hoedenplank bestaat voor 75 procent uit gerecyclede vezels.

"We zijn verheugd met de onderscheiding voor de Kia Niro Plug-in Hybrid", zegt Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product bij Kia Europe. "Deze prijs is een kroon op het harde werk van onze design- en engineeringteams en een waardevolle erkenning van onze ‘Opposites United’-filosofie. We zijn vereerd dat we wederom worden erkend met een Red Dot Design Award en blijven de grenzen van autodesign verder verleggen.”

28 x Red Dot

De Red Dot Design Award voor de Niro Plug-in Hybrid is de nieuwste in een lange reeks prijzen die Kia in de wacht heeft gesleept. Sinds 2009, het jaar waarin Kia voor het eerst een Red Dot Design Award ontving, heeft de internationale jury al 28 keer een prijs aan het merk toegekend. Vorig jaar werd de EV6 uitgeroepen tot 'Best of the Best' vanwege zijn baanbrekende en toekomstgerichte ontwerp, en in 2021 won de Kia Sorento ook de Red Dot Design Award. Kia ontvangt niet alleen designprijzen voor zijn modellen. Zo kreeg het merk in 2022 nog een Red Dot Design Award voor het 'Moving Inspiration Project', een installatie die de merkfilosofie van het merk benadrukt.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.