Breukelen,
07
juli
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe software-upgrade van Kia: EV Routeplanner, muziekdienst en verbeterde menustructuur

  • Het navigatiesysteem kan nu met de EV Routeplanner laadstations toevoegen als routepunt
  • Nieuwe Soundhound-muziekdienst
  • Verbeterde interface met vernieuwde pictogrammen en symbolen
Samenvatting

Kia maakt een nieuwe, gratis software-update met een reeks upgrades beschikbaar voor een groot aantal modellen. De meest in het oog springende upgrade is de nieuwe EV Routeplanner voor de EV6 en de Niro EV. Met deze functie wordt elektrisch rijden nog aangenamer en comfortabeler omdat bestuurders niet langer hoeven na te denken over waar ze moeten opladen wanneer ze langere afstanden rijden.

Het navigatiesysteem detecteert nu laadstations en voegt deze automatisch toe als routepunten. Het systeem herkent automatisch of het batterijniveau onvoldoende is om de bestemming te bereiken en geeft indien gewenst een selectie aan van laadstations in de buurt. Om een optimale laadtijd te garanderen, start de software, indien nodig, automatisch met het conditioneren van de batterij.

De voorgestelde route is gebaseerd op een algoritme dat rekening houdt met de laadtoestand, Live Charging POI-informatie en het energieverbruik, dat is gebaseerd op externe factoren zoals topografie, weersomstandigheden, verkeersdrukte en rijstijl.

Het systeem zorgt ervoor dat EV-planningsinformatie ook beschikbaar blijft als de auto onverhoopt geen contact kan maken met de server vanwege netwerkissues. In dat geval voert het systeem herberekeningen uit inclusief bestaande aanbevolen EV points of interest en afstandsinformatie.

De nieuwe update maakt ook het zoeken naar veelgebruikte laadstations extra makkelijk. Het systeem toont een lijst met laadstations in de buurt van de huidige locatie van de auto en identificeert de laadstations die onlangs meerdere keren zijn bezocht.

Aanvullende upgrades

De nieuwste software-update van Kia omvat ook andere upgrades, waaronder de muziekdienst Soundhound. De software identificeert nummers die op de radio worden afgespeeld en downloadt de titel van het nummer en informatie over de artiest van de server, en geeft deze weer op het hoofdscherm. Andere upgrades zijn de nieuwe en verbeterde pictogrammen en symbolen die nieuwe nuances in de interface brengen, en enkele aanpassingen aan de menustructuur.

De software-upgrade is beschikbaar voor veel bestaande Kia-modellen en wordt standaard meegeleverd op nieuw geleverde modellen, te beginnen met de EV9.

Kia-modellen die zijn geleverd vanaf medio 2022 en voorzien van telematicatechnologie kunnen over-the-air worden voorzien van de updates. De OTA-campagne is gestart op 3 juli. Voor eerder geproduceerde modellen kunnen Kia-rijders de updates downloaden via de Navigation Updater Portal en ze vervolgens installeren.

Raadpleeg voor meer informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe update de lijst met modellen die in aanmerking komen.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.