Breukelen,
06
juli
2022
|
10:07
Europe/Amsterdam

Nieuwe Kia Sportage scoort 5 sterren in Euro NCAP veiligheidstests

  • Veiligheidsniveau vijfde-generatie SUV verder verbeterd dankzij nieuw ‘N3’ platform en uitgebreid pakket van veiligheidstechnologieën en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)
  • Uitstekende resultaten, waaronder een score van 87% voor bescherming volwassen inzittenden en 86% voor bescherming kinderen in de auto
  • Nieuwe modellen profiteren van Multi-Collision Brake en Center Side Airbag
Samenvatting

De compleet nieuwe Kia Sportage heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren ontvangen van Euro NCAP, Europa’s meest vooraanstaande, onafhankelijke testinstantie voor de veiligheid van auto’s. De Sportage scoorde hoge cijfers op alle testonderdelen en onderstreepte daarmee het indrukwekkende niveau op het gebied van actieve en passieve veiligheid.

De Sportage werd beoordeeld in vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van inzittende kinderen, veiligheidsassistentie en bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers. Voor de veiligheid van volwassen inzittenden noteerde de Sportage een indrukwekkende score van 87%. Euro NCAP onderstreepte daarbij hoe stabiel de passagiersruimte bleef in de frontale offset-test. Euro NCAP maakte melding van een goede bescherming van de knieën en het dijbeen van zowel de bestuurder als de voorpassagier, ongeacht de grootte van de inzittenden of de zitpositie. Bij de proef voor de bescherming van de inzittende kinderen behaalde de Sportage een waardering van 86%. Wat betekent dat de impact op alle belangrijke lichaamsdelen van zowel de zes- als de tienjarige dummy werd geminimaliseerd.

De veiligheidsassistentiesystemen van de Sportage werden beoordeeld met een score van 72%. Euro NCAP benadrukte daarbij de prestaties van de Intelligent Speed Limit Assist – die werkt op basis van cameratechnologie – en Lane Keeping Assist-systemen. Het autonome noodremassistentie (FCA 1.5) was goed voor een score van 66% voor de veiligheid van kwetsbare weggebruikers, waarbij testers specifiek melding maakten van de herkenning van fietsers door het systeem.

Aan de basis van de positieve testresultaten ligt het nieuwe N3-platform waarop de Sportage is gebouwd. Dit platform heeft een ‘multi-load path’-structuur die regelt hoe botsenergie door de auto wordt geabsorbeerd in het geval van een aanrijding. Daardoor wordt het binnendringen van objecten in de passagiersruimte tot een minimum beperkt. De bescherming van de inzittenden is verder verbeterd dankzij een nieuwe, versterkte lichtgewicht carrosseriestructuur met een hoge torsiestijfheid.

Met het nieuwe model introduceert Kia een Multi-Collision remassistentie (MCB) en een Centre Side Airbag, waarmee het totaal aantal airbags op zeven komt. De Sportage wordt ook geleverd met een reeks passieve- en actieve-veiligheidsystemen en DriveWise, en de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) van Kia. Die maken van de Sportage één van de veiligste SUV's in zijn klasse. In het geval van een aanrijding, of op verzoek van de gebruiker, waarschuwt het eCall-systeem van de auto automatisch de hulpdiensten en informeert hen over de locatie van de auto, om de hulp te versnellen.

“De nieuwe Sportage is de moderne opvolger van één van de meest iconische modellen van Kia en is ons bestverkochte model tot dusver dit jaar in Europa”, verklaart Alexandre Papapetropoulos, Director of Product & Pricing van Kia Europe. “Het doel om het veiligheidsniveau van de auto nog verder te optimaliseren, was vanaf het begin bepalend voor het ontwikkelingsproces. Met een Euro NCAP-score van vijf sterren kunnen nieuwe Sportage klanten er zeker van zijn dat de robuuste structuur en moderne assistentietechnologieën de veiligheid van de inzittenden en andere weggebruikers in alle situaties maximaliseren.”

Dankzij het gestroomlijnde en gespierde design en de op Europa gerichte technologie heeft de vijfde-generatie Sportage sinds de introductie indrukwekkende verkoopcijfers laten zien. Dit jaar zijn er al meer dan 60.000 exemplaren van verkocht in Europa. De plug-in hybride versie was goed voor 27% van de verkopen. Dankzij zijn sterke combinatie van elektrische aandrijving, bruikbaarheid en gebruiksgemak is de Sportage een sterk aanbod in de klasse van de geëlektrificeerde SUV’s.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.