Breukelen,
02
juni
2022
|
09:13
Europe/Amsterdam

Nieuwe Kia Niro EV maakt elektrisch rijden extra comfortabel

  • Niro EV biedt bestuurder en passagiers een reeks innovatieve en intuïtieve fun
  • Geavanceerde passagiersstoel met relaxfunctie kan kantelen voor een uitzonderlijk comfort
  • Ongeëvenaarde hoofd- en beenruimte voor achterpassagiers
  • Maximale bagagecapaciteit van 1.392 liter en geremd trekvermogen van 750 kg
Samenvatting

De volledig nieuwe Kia Niro EV is ontworpen om de overgang naar volledig elektrische mobiliteit van de volgende generatie eenvoudig, naadloos en intuïtief te maken. De Niro EV biedt dan ook niet alleen een indrukwekkende range van 460 km*, maar ook een reeks slimme oplossingen die het comfort en het gebruiksgemak naar een nog hoger niveau tillen.

Volop ruimte om echt comfortabel te zitten

Bij het instappen in de gloednieuwe Niro EV worden de inzittenden begroet door een ruim en uitnodigend interieur. Met een lengte van 4.420 mm, een breedte van 1.825 mm, een hoogte van 1.570 mm en een wielbasis van 2.720 mm zijn de ingenieurs en ontwerpers van Kia erin geslaagd om een auto te creëren met veel binnenruimte en opbergmogelijkheden.

De bestuurder en voorpassagier worden verwend met ergonomische voorstoelen die naar wens kunnen worden verwarmd of geventileerd. En met de optionele passagiersstoel met relaxfunctie kan de voorpassagier riant ontspannen wanneer de auto stilstaat. Met een druk op de knop kan de stoel worden gekanteld en naar achteren worden geschoven voor maximaal comfort en optimale ondersteuning van het lichaam tijdens bijvoorbeeld een laadstop.

Dankzij het innovatieve en slanke ontwerp zijn de voorstoelen zo’n 30% dunner dan voorheen, voor nog meer beenruimte op de achterbank. In een aantal uitvoeringen van de Niro EV is de achterbank niet alleen verschuifbaar, maar ook elektrisch verwarmbaar voor een optimaal comfort tijdens koude dagen. Achterpassagiers hebben de beschikking over maar liefst 867 mm hoofdruimte en 938 mm beenruimte.

Indrukwekkende bagagecapaciteit

De gloednieuwe Niro EV kan een aanzienlijke hoeveelheid bagage kwijt in zijn toonaangevende bagageruimte. Deze opbergruimte van 475 liter kan worden uitgebreid door de 60/40-achterbank om te klappen, voor een totale ruimte van 1.392 liter. De praktische en flexibele aard van de kofferbak wordt versterkt door een slim opvouwbaar bagagescherm dat ook als zonnescherm kan fungeren. Het scherm, dat is gemaakt van gerecycled polyethyleentereftalaat (PET), kan worden opgevouwen en opgeborgen in een handig tasje wanneer het niet wordt gebruikt. 

De Niro EV beschikt ook over een handige frunk met een inhoud van 20 liter. Deze bevindt zich onder de motorkap en kan worden gebruikt om de oplaadkabel van de auto in op te bergen. De laadpoort van de Niro EV bevindt zich in het midden van de grille, zodat hij gemakkelijk bereikbaar is bij de oplaadpunten. In de frunk kan ook de Vehicle-to-Device (V2D)-adapter van de Niro EV worden opgeborgen, waarmee elektrische apparaten rechtstreeks van stroom kunnen worden voorzien via de accu van de auto.

Een andere intelligente opbergoplossing is de aanpasbare middenconsole die de inzittenden voorin meerdere opbergmogelijkheden biedt. De console is onder meer voorzien van handige bekerhouders, terwijl met een makkelijk te verwijderen tussenschot meer ruimte kan worden vrijgemaakt voor voorwerpen zoals een laptop of tablet.

 De volledig nieuwe Niro EV heeft een geremd en ongeremd trekvermogen van respectievelijk 750 kg en 300 kg, dat ideaal is voor uitstapjes.

Lancering deze zomer
De nieuwe Kia Niro staat naar verwachting begin juli in de Nederlandse Kia showrooms. De HEV en PHEV komen als eerste en worden begin augustus gevolgd door de EV. De Niro is als HEV leverbaar vanaf € 31.995,-** en de PHEV is te bestellen vanaf € 38.995,-**. De Niro EV is er vanaf € 39.795,-**.

De prijslijst van de Niro HEV en PHEV is hier te vinden. De Niro EV prijslijst staat hier. Meer informatie is te vinden op de website. 

Wie op de hoogte wil blijven van al het Niro-nieuws, kan zich aanmelden voor de Niro-nieuwsbrief

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.