Breukelen,
08
juli
2021
|
16:03
Europe/Amsterdam

Kia werkt samen met Next Hydrogen aan economische productie van groene waterstof

  • Kia, Hyundai Motor en Next Hydrogen gaan samen een geavanceerd alkalisch waterelektrolysesysteem ontwikkelen om kostenefficiënt groene waterstof te produceren
Samenvatting

Kia Corporation en Hyundai Motor Company hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend met Next Hydrogen Corporation, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in waterelektrolysetechnologie. De drie partners gaan samen een alkalisch waterelektrolysesysteem en de bijbehorende apparatuur ontwikkelen met als doel op economische wijze groene waterstof op te wekken en nieuwe zakelijke kansen en technologische toepassingen te verkennen.

Op dit moment is het nog duur en tijdrovend om schone waterstof te produceren. Om deze reden willen Kia, Hyundai Motor en Next Hydrogen het concurrentievermogen van schone waterstof verbeteren, rekening houdend met regionale behoeften.

Van de verschillende methoden voor waterelektrolyse wordt het alkalische waterelektrolysesysteem beschouwd als technologisch een van de meest rigoureus geteste en bewezen methoden. Het heeft ook het voordeel dat het op grote schaal waterstof kan produceren en relatief goedkope katalysatoren kan gebruiken, waardoor de kosten laag kunnen blijven.

Het doel is om de stack-gerelateerde technologieën door te ontwikkelen die de kern vormen van het alkalische waterelektrolysesysteem. Hoofddoel is om de kosten van het bouwen van het systeem, en het onderhoud danwel het gebruik ervan, te verlagen.

De nieuw te ontwikkelen stack wordt gebaseerd op de componententechnologie van Kia en Hyundai Motor met betrekking tot elektroden, bipolaire platen en stroomcollectoren, gecombineerd met de ontwerptechnologie van Next Hydrogen.

Kia en Hyundai Motor houden ook toezicht op de testen van de nieuwe stack. Voor volgend jaar staat een pilot-test gepland en de merken gaan verschillende toepassingen en commerciële mogelijkheden verkennen.

Van alle waterstofvarianten die momenteel worden geproduceerd, is de "groene" waterstof een van de schoonste varianten. De productie ervan genereert geen koolstofemissies, omdat het wordt geproduceerd met behulp van waterelektrolyse die is aangedreven door hernieuwbare energiebronnen zoals offshore wind. Deze "brandstof van de toekomst" heeft vanwege zijn milieuvriendelijkheid de potentie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de industriële en transportsector.

Afgezien van groene waterstof, wordt de zogenaamde "grijze" waterstof gemaakt met fossiele brandstoffen waarbij CO2 vrij komt, terwijl de zogenaamde "blauwe" waterstof op dezelfde manier wordt geproduceerd, maar waarbij koolstofafvangtechnologie voorkomt dat CO2 in de lucht terechtkomt.

Hyundai Motor Group, de moedermaatschappij van Kia en Hyundai, heeft onlangs 'HTWO' geïntroduceerd, een nieuwe onderneming die het toonaangevende waterstofbrandstofcelsysteem van de Groep vertegenwoordigt. De Groep voert haar inspanningen op om een ​​waterstofbrandstofcelsysteem van de volgende generatie te ontwikkelen dat kan worden toegepast in verschillende voer- en vaartuigen zoals auto's, schepen en treinen.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.