Breukelen,
08
september
2023
|
15:00
Europe/Amsterdam

Kia viert 30 jaar Sportage met speciale Dark Edition

  • Mijlpaal voor de Kia Sportage: 30-jarig jubileum, wereldwijd meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren - verdeeld over vijf generaties 
  • Kia viert succesverhaal met een speciale uitvoering 
Samenvatting

De Sportage is jarig! Kia kijkt terug op een inmiddels 30 jaar durend succesverhaal met wereldwijd meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren, verdeeld over vijf generaties. Sinds zijn introductie in 1993 is de innovatieve SUV van Kia synoniem voor innovatie, aantrekkelijk design en uitstekende prestaties. De Sportage is sinds 2015 zelfs het bestverkochte model van het merk. 

“In de afgelopen 30 jaar is de succesformule van deze SUV altijd dezelfde gebleven”, zegt Alexandre Papapetropoulos, Director Product & Pricing bij Kia Europe. “Om de verjaardag van deze iconische Kia te vieren, introduceren we een speciale editie waarmee we weliswaar terugkijken op 30 jaar Sportage, maar met zijn geëlektrificeerde aandrijflijn vooral vooruit kijken naar de toekomst”. 

Kia Sportage Dark Edition

De speciale Dark Edition, die later dit jaar in Nederland wordt geïntroduceerd, valt op met een aantal exclusieve designkenmerken, waaronder de hoogglanzend zwarte contourlijnen rond de zijruiten en spoiler. De nieuwe, in donker chroom uitgevoerde afwerkingselementen aan de voor-, achter- en zijkanten zorgen voor een nog stijlvollere uitstraling. De speciale editie staat op nieuwe, in hoogglanzend zwart gespoten lichtmetalen velgen. Andere opvallende elementen zijn het privacy glass en de donker verchroomde beschermplaten.

Exclusief voor de Dark Edition, wordt de geheel nieuwe kleur Wolf Grey geïntroduceerd. Andere beschikbare kleuren zijn Deluxe White, Casa White, Pearl Black, Penta Metal en Experience Green. 

De jubileum-Sportage onderscheidt zich vanbinnen met bekleding die is uitgevoerd in suède en kunstleder. Tot de zeer luxe standaarduitrusting behoren onder meer elektrisch bedienbare voorstoelen, stoel- en stuurwielverwarming en additionele sfeerverlichting. De Dark Edition wordt geleverd met een speciaal Midnight Green interieurpakket.

Vijf generaties Kia Sportage

De allereerste generatie Sportage werd in 1993 geïntroduceerd en was vanaf het begin een doorslaand succes. Hij was anders dan de meeste andere concurrenten uit die tijd en combineerde de geliefde kenmerken en ruimte van een SUV met het comfort van een sedan. Deze eerste generatie wordt door velen gezien als een pionier in een geheel nieuw segment.

De tweede generatie (vanaf 2004) maakte grote slagen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Hij was dan ook gebaseerd op een geheel nieuw platform. Kia verkocht van deze tweede generatie meer dan tweemaal zoveel exemplaren dan van zijn voorganger.

De derde generatie (2010) legde de lat wederom hoger in het segment en trok met name de aandacht met zijn geheel nieuwe design en de Tiger Nose-grille.

De Sportage van de vierde generatie (2015) bracht een arsenaal aan nieuwe comfort- en veiligheidsvoorzieningen, waaronder een groot aantal rijhulpsystemen. Sinds de introductie van deze generatie is de Sportage de meest verkochte Kia binnen de brede line-up.

De vijfde, huidige generatie Sportage (2021) biedt de allernieuwste technologie en een brede keuze uit geavanceerde, geëlektrificeerde aandrijflijnen, variërend van mild-hybrid en hybrid tot plug-in hybrid. Dit is tevens de allereerste Sportage die volledig is ontworpen volgens de nieuwe ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk.

Dark Edition later dit jaar in Nederland

De eerste exemplaren van de speciale Sportage Dark Edition arriveren later dit jaar in Nederland. De specificaties en vanafprijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.