Breukelen,
02
september
2022
|
15:20
Europe/Amsterdam

Kia start productie van de nieuwe XCeed

  • Automatisering voor een efficiëntere en duurzamere productie
Samenvatting

In het Slowaakse Zilina is de productie van de nieuwe Kia XCeed van start gegaan. Door vergaande automatisering is het productieproces uitermate efficiënt en duurzaam.

In Zilina wordt naast de nieuwe XCeed ook de andere modellen uit de Ceed-familie en de nieuwe Sportage geproduceerd. De fabriek is recentelijk ingrijpend vernieuwd. Zo worden er 40 nieuwe geavanceerde robots ingezet, onder meer in de assemblagehallen en de spuitcabines. Dit is onderdeel van een langetermijnplan dat als doel heeft om met automatisering een nog efficiënter en ecologisch verantwoord productieproces te realiseren. De fabriek in Zilina gebruikt op dit moment al 100% duurzame energie voor de dagelijkse operatie. Warmte en water uit de spuitinrichting worden gerecycled om de afvalstroom te verminderen. 

De nieuwe Kia XCeed

De nieuwe Kia XCeed heeft een opvallend coupédesign en een nieuw interieur met veel connected mogelijkheden. Voor het eerst is de cross-over ook leverbaar in de sportieve GT-line uitvoering. Naast de uitvoeringen met verbrandingsmotor zijn er PHEV-modellen met plug-in hybridetechnologie.

De nieuwe Kia XCeed is te bestellen voor prijzen vanaf € 28.695,-*. De levering start nog voor het einde van dit jaar. 

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

*) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.