Breukelen,
16
juni
2022
|
15:02
Europe/Amsterdam

Kia Sportage beste PHEV-trekauto van het jaar volgens ANWB

  • Kia Sportage Plug-in Hybrid verkozen tot beste PHEV in jaarlijkse ANWB Trekauto van het Jaar verkiezing
  • Nieuwste SUV van Kia maakte indruk op jury met zijn stabiele wegligging, de flinke motorkracht en uitstekende zitruimte 
  • “Wie een volledig elektrische auto als trekauto niet ziet zitten, mag de Sportage PHEV bestempelen als Trekauto van het Jaar”
Samenvatting

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid heeft hoge ogen gegooid tijdens de Trekauto van het Jaar verkiezing van 2022. De stekker-SUV van Kia  is volgens de jury de beste Plug-in Hybrid om een caravan mee te trekken. 

De 6 koppige jury, die bestaat uit experts van binnen en buiten de ANWB en lezers van het ANWB-magazine KampeerKampioen, was op meerdere vlakken onder de indruk van de Kia Sportage met emissievriendelijke aandrijflijn. In het evaluatierapport prijken bovenaan de “stabiele wegligging, flinke motorkracht en de uitstekende zitruimte”. De jury ziet ook de vierwielaandrijving van deze Kia als “een belangrijk aankoopargument voor veel caravankampeerders”. 

De jury oordeelde eveneens dat de vanafprijs van nog geen € 43.000 “zeer gunstig is, gezien de ruimte, de vierwielaandrijving en aansprekende uitrusting”.

De nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid beschikt over een krachtige 1.6 T-GDi-benzinemotor in combinatie met een 66,9 kW permanente magneettractie-elektromotor en een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. De innovatieve aandrijflijn, die is gekoppeld aan een razendsnel schakelende automatische zesversnellingbak, heeft een gecombineerd systeemvermogen van 265 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Hij levert zijn hoge prestaties tegen een uitzonderlijk laag gecombineerd brandstofverbruik van 1,1 I/100 km*. Het emissievrije rijbereik van maximaal 70 kilometer* - tot wel 78 kilometer* in de stad - is meer dan genoeg om de meeste dagelijkse ritten elektrisch te rijden

De combinatie van elektrisch rijden én de mogelijkheid om de zuinige en sterke benzinemotor in te zetten tijdens een verre vakantie met een caravan aan de trekhaak, is erg aantrekkelijk. En ook dat is aan de jury niet voorbij gegaan: “Wie een volledig elektrische auto als trekauto niet ziet zitten, mag de Sportage PHEV bestempelen als Trekauto van het Jaar".

Leverbaar vanaf € 42.595,-**

De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf € 42.595,-** en is te bestellen in vier uitvoeringen, die variëren van de complete DynamicLine tot de sportieve en zeer luxe GT-PlusLine. Meer informatie over de Kia Sportage is hier te vinden. 


# # #

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.