Breukelen,
27
juli
2023
|
12:02
Europe/Amsterdam

Kia organiseert eerste outdoor League of Legends-toernooi ter wereld

  • Toernooi in teken van vijfjarig partnership tussen Kia en het League of Legends EMEA Championship (LEC)
  • Teams strijden op geheime locatie voor tickets LEC-seizoensfinale
Samenvatting

Kia heeft voor de vierde keer zijn samenwerking met het League of Legends EMEA Championship verlengd. Om deze samenwerking te vieren, organiseert Kia Nederland op 18 augustus het eerste outdoor LoL-toernooi ter wereld. Tijdens dit unieke nachtelijke evenement strijden teams op een geheime locatie om de hoofdprijs – een volledig verzorgde trip inclusief de felbegeerde tickets voor de LEC-seizoensfinale, die plaatsvinden op 9 en 10 september in het Franse Montpellier. Teams kunnen zich nu aanmelden op www.kia-outdoor-legends.nl.

Om de samenwerking met het League of Legends EMEA Championship (LEC) onder de aandacht te brengen, heeft Kia de campagne ‘Stay true to your lane' gelanceerd. Onderdeel hiervan is een nieuwe video die zich concentreert op de technologische vooruitgang van Kia, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de nieuwe EV9.

De clip van 30 seconden begint met een scène met gamers die te herkennen zijn van eerdere video’s die deel uitmaken van de campagne. De video laat vervolgens een reeks close-ups bij weinig licht zien van de EV9 waarbij met name de LED-lichtsignatuur en het zelfverzekerde silhouet van de grote elektrische SUV opvallen. Ook te zien zijn fragmenten van eerdere LEC-finales. De video wordt afgesloten met dynamische beelden van de EV9 die door een woestijnlandschap rijdt.

download

"De look en feel van de EV9 past heel natuurlijk in de wereld van LEC, omdat hij modern, digitaal en episch aanvoelt", vertelt David Hilbert, Director Marketing bij Kia Europe. “Het eindresultaat is niet alleen een boeiende video die betekenisvol en authentiek is, maar die ook de technologische vooruitgang en veelzijdigheid van ons nieuwe elektrische topmodel laat zien op een manier die gamers en anderen zeker zal aanspreken.”

De video kan worden bekeken op en speciale webpagina die is gericht op de samenwerking tussen Kia en het League of Legends EMEA Championship.

Kia is trots op de samenwerking met het League of Legends EMEA Championship. De samenwerking weerspiegelt de toewijding van Kia aan uitmuntendheid en de synergiën tussen Kia-rijders en eSports-fans. Zowel het merk Kia als de gamers zijn jong en gedreven, zeer betrokken en technisch onderlegd, en staan open voor het ontdekken van iets nieuws.

Een andere campagne in het kader van deze samenwerking is  #LegendsGoElectric, waarin de populaire cosplayer Alyson Tabbitha een 'geëlektrificeerde' versie van League of Legends-kampioen Katarina creëerde en fans aanmoedigde om hetzelfde te doen.

Over Kia  
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Over League of Legends (LoL)  
League of Legends (LoL) werd in 2009 gelanceerd als een gratis te spelen multiplayer online battle arena (MOBA) en is vervolgens uitgegroeid tot een van de belangrijkste esports-platformen ter wereld. Het heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen geregistreerde spelers, waarvan er elke dag meer dan 13 miljoen actief zijn. De kijkcijfers voor de LEC Summer Split 2022 piekten op iets minder dan 750.000 en werd in totaal 30,4 miljoen uur gekeken.