Breukelen,
24
november
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia onderdeel van grote gezamenlijke investering in IONITY

  • Kia en andere aandeelhouders investeren extra € 700 miljoen in IONITY
  • Aantal ultrasnelle 350 kW-snelladers stijgt naar 7.000 in 2025
  • Kia biedt in aanloop naar 2026 wereldwijd 11 nieuwe EV's aan; EV6 eerste van zeven dedicated EV’s
Samenvatting

Kia heeft opnieuw een investering gedaan in IONITY, Europa's toonaangevende snellaadnetwerk voor elektrische auto’s. Als aandeelhouder heeft Kia samengewerkt met de andere investeerders om nog eens € 700 miljoen op te halen voor de uitbreiding van het netwerk van krachtige snellaadstations.

IONITY exploiteert momenteel meer dan 400 ultra snelle oplaadstations met in totaal 1.500 oplaadpunten langs Europese snelwegen in 24 landen. Door deze extra investering zal het aantal laadstations in heel Europa toenemen tot 1.000, waarbij het totaal aantal laadpunten in 2025 zal stijgen tot ongeveer 7.000. Deze laders zullen niet alleen op strategisch belangrijkere locaties langs het Europese snelwegennet worden geplaatst, ze zullen ook langs belangrijke hoofdwegen en in de buurt van grote steden worden geïnstalleerd. Daarnaast zullen ook bestaande oplaadstations, in gebieden met veel verkeer en dus een toenemende vraag, worden voorzien van nieuwe laadpunten. Deze maatregelen zullen de totale laad- en wachttijden voor klanten op de drukste locaties aanzienlijk verkorten.

Deze uitbreiding maakt het voor klanten nog gemakkelijker om ultrasnelle 350 kW-laders te vinden die auto’s zoals de nieuwe Kia EV6, onder optimale omstandigheden, in slechts 18 minuten van 10 naar 80% kunnen opladen. In de volgende fase van de netwerkuitbreiding streeft IONITY ernaar om meer eigen locaties te verwerven en, afhankelijk van de locatie, haar eigen servicestations te bouwen en te exploiteren.

Het IONITY-netwerk maakt gebruik van het Combined Charging System (CCS), de toonaangevende Europese laadstandaard, en wordt gevoed door 100% hernieuwbare energie. Kia-rijders die gebruik maken van het IONITY-laadnetwerk kunnen hierdoor emissievrij en CO2-neutraal reizen.

Jason Jeong, President van Kia Europe: “Het is van essentieel belang dat EV-rijders toegang hebben tot een uitgebreide en betrouwbare snellaadinfrastructuur. Onze verdere investering in IONITY gaat leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van ultrasnelle opladers in heel Europa. Als gevolg hiervan kunnen meer bestuurders dan ooit hun Kia snel en gemakkelijk opladen.”

Kia is van plan om in 2026 wereldwijd 11 nieuwe EV's aan te bieden, waaronder zeven dedicated elektrische modellen. De EV6, die eerder dit jaar werd gelanceerd, is de eerste Kia op basis van het geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Met zijn geavanceerde 800V-technologie kan hij met een 350 kW-lader tot wel 100 kilometer bijladen in minder dan vier en een halve minuut. Met een volle accu kan hij, volgens WLTP, tot wel 528 kilometer elektrisch rijden.

Kia Power Package: ultrasnel laden vanaf € 0,29

Om EV6-rijders dubbel te laten profiteren van de nieuwe standaard in elektrisch rijden, biedt Kia in samenwerking met IONITY het Kia Power Package aan. Met dit abonnement, dat normaal gesproken € 13,00 per maand kost, kunnen EV6 rijders tegen een zeer aantrekkelijk tarief, vanaf € 0,29 per kWh snelladen. Dit tarief ligt gemiddeld 50 cent lager dan het gemiddelde tarief van € 0,79 per kWh dat wordt gevraagd door andere publieke aanbieders. Met uitzondering van Finland en Frankrijk. Hier betaal je per minuut. Het Power Package van Kia maakt langeafstandsreizen hiermee niet alleen veel makkelijker, maar ook financieel aantrekkelijk.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.