Breukelen,
08
maart
2023
|
20:52
Europe/Amsterdam

Kia Niro overall winnaar ‘Women’s World Car of the Year’ verkiezing

  • Niro uitgeroepen tot ‘Beste auto ter wereld voor 2023’
  • Nieuwe Kia Niro combineert innovatie en high-tech gebruiksgemak met duurzame mobiliteit
  • 63 vrouwelijke autojournalisten uit 43 landen verdeeld over vijf continenten hebben gekozen…
Samenvatting

Tijdens de ‘Women’s World Car of the Year 2023’-verkiezing is de nieuwe Kia Niro bekroond met de ‘Beste auto ter wereld voor 2023’ award. De bekendmaking van de winnaar vond plaats op Internationale Vrouwendag 2023.

63 vrouwelijke autojournalisten uit 43 landen testten de afgelopen tijd tal van nieuwe auto’s, alvorens hun stem uit te brengen. Na de eerste stemronde bleven van de 59 kandidaten de beste auto’s in elke categorie over. Vervolgens koos de vakjury uit deze finalisten ’s werelds beste auto van 2023, een titel die op overtuigende wijze naar de Kia Niro ging.

Kijk voor meer informatie over de ‘Women’s World Car of the Year’-verkiezing op www.womensworldcoty.com

Een echte winnaar

De Niro, die leverbaar is als hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en als volledige elektrische (EV) auto, is door Kia recent compleet vernieuwd en heeft sinds zijn introductie al diverse onderscheidingen in de wacht gesleept. Voorbeelden zijn de Gouden Stuurwiel-award in de categorie ‘Compacte SUV’ en de eerste plaats in de volumeauto-categorie van het J.D. Power 2022 klanttevredenheidsonderzoek. Bovendien bereikte de Niro de shortlist van de World Car of the Year 2023-awards.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.