Breukelen,
18
juni
2020
|
11:49
Europe/Amsterdam

Kia Motors en Google Cloud ontwikkelen Owner’s Manual App op basis van AI-technologie

  •  
  • Volledig digitale, interactieve gebruikershandleiding geïntegreerd in nieuwe mobiele app
  • Samenwerking met Google Cloud garandeert naadloze gebruikerservaring
  • Symbol Scanner, Symbol Index en Warning Indicator Index leggen functies en werking ervan uit aan klanten
  • Introductie Kia Owner’s Manual App in tweede helft van 2020
  •  
Samenvatting

Met de ‘Kia Owner's Manual app’ gaat Kia Motors Corporation een gebruikershandleiding op basis van AI-technologie introduceren die in samenwerking met Google Cloud en Megazone is ontwikkeld.

De Kia Owner's Manual App is een klantvriendelijke mobiele app die met behulp van de smartphone-camera de naam en functies van features in modellen van Kia toelicht. In plaats van de geprinte handleiding er op na te slaan, kunnen bestuurders de app gebruiken om veel eenvoudiger informatie over individuele voorzieningen te vinden. De gebruiksvriendelijke app biedt bovendien het voordeel dat hij functies snel en gemakkelijk kan uitleggen.

In bepaalde landen biedt Kia consumenten al sinds 2017 mobiele apps op basis van augmented reality-technologie (AR). Een breedschalig gebruik van die app was echter nog beperkt omdat alle lay-outs en knoppen voor elk nieuw model erin verwerkt moesten worden. Kia, Google en Megazone hebben zich nu gefocust op het herkennen van symbolen op de knoppen, waardoor de app nu compatible is met elk nieuw model, aangezien de symbolen die in auto’s worden gebruikt universeel zijn. Dankzij de samenwerking met Google Cloud en Megazone kan de nieuwe Kia Owner’s Manual App eenvoudiger worden toegespitst en aangepast op tal van Kia haar internationale markten.

AI-gestuurde symboolherkenning

Door gebruik te maken van de unieke AI platform-gebaseerde image learning-technologie van Google Cloud garandeert de Symbol Scanner-functie van de app vanuit elke hoek een accurate herkenning van symbolen op knoppen in de auto. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld het ‘cruise control’ symbool op het stuurwiel scant met een smartphone, herkent het AI-platform de afbeelding via servercommunicatie. De smartphone laat vervolgens direct een video zien met gedetailleerde functies van het cruise control-systeem.

Digitale gebruikershandleiding met zoekfunctie

De Kia Owner's Manual App fungeert ook als een digitale gebruikershandleiding inclusief een zoekfunctie en een Symbol Index en Warning Indicator Index. Die laatste twee bieden beide een uitgebreide lijst met functiesymbolen en waarschuwingssignalen in het instrumentarium met de bijbehorende toelichting.

Introductie Kia Owner’s Manual App in tweede helft van 2020

Kia Motors introduceert de Kia Owner's Manual App geleidelijk vanaf de tweede helft van 2020. Te beginnen met nieuwe modellen die wereldwijd verkocht gaan worden.

“De Kia Owner's Manual App gaat een unieke klantervaring bieden,” zegt Eui-sung Kim, Vice President en Head of Global Dealer & Service van Kia Motors. “Kia-rijders kunnen het gebruiksgemak van hun auto met de app verder vergroten. De app biedt eenvoudige en intuïtieve informatie over de diverse functies van hun auto en onze allernieuwste technologieën.”

“We zijn verheugd dat we met Kia kunnen samenwerken aan deze innovatieve toepassing van AI Platform, die al wordt gebruikt in de maakindustrie om te helpen het visuele kwaliteitscontroleproces te automatiseren. De nieuwe AI-gestuurde Digital Owner’s Manual is een prachtig voorbeeld van het soort uitdagingen waarvoor AI een oplossing kan bieden, en hoe de technologie kan bijdragen aan het versterken van de klantervaring,” aldus Kiyoung Choi, Country Director van Google Cloud Korea.

Als erkenning voor deze innovatie heeft de Kia Owner's Manual App recent tijdens de 2020 Spring Conference van de Korea Intelligent Information System Society de hoofdprijs gewonnen in de categorie Intelligent Application. Kia Motors is van plan om op basis van de samenwerkingservaring met Google Cloud aanvullende gebruikersservices te ontwikkelen met gebruikmaking van innovatieve, slimme technologieën.

Over Google Cloud

Google Cloud levert toonaangevende infrastructuur, platformmogelijkheden en industriële oplossingen voor organisaties. Google Cloud biedt cloudoplossingen op enterpriseniveau die gebruikmaken van Google’s geavanceerde technologie om ondernemingen te helpen efficiënter te werken en zich aan te passen aan veranderende behoeften, waarmee klanten een solide basis voor de toekomst krijgen. Klanten in meer dan 150 landen vertrouwen op Google Cloud als partner voor het oplossen van hun belangrijkste zakelijke uitdagingen.

Kia Motors Nederland
Kia is een stabiel top 10-merk in Nederland. In 2019 behaalde Kia het 3e beste resultaat in Nederland ooit met 25.260 registraties.

Kia Motors Europe
Kia Motors Europe is de Europese verkoop-, marketing- en servicetak van Kia Motors Corporation. Het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Frankfurt (Duitsland), is verantwoordelijk voor 32 landen.

Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation – fabrikant van kwalitatief hoogwaardige auto’s – werd in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 14 productie- en assemblagefabrieken in 5 landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in 180 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 51.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $47 miljard. Het merk is hoofdsponsor van het Australian Open. Kia is een officiële automotive partner van de FIFA, het overkoepelende orgaan van de FIFA World CupTM, en officieel partner van de UEFA Europa League: ’s werelds grootste professionele voetbalcompetitie. De merkslogan van Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" – staat voor de wereldwijde inzet van Kia om iedereen te verrassen met het leveren van opwindende en inspirerende ervaringen die alle verwachtingen overtreffen.