Breukelen,
16
december
2020
|
09:05
Europe/Amsterdam

Kia maakt elektrische range en ultralage emissies van nieuwe Sorento Plug-in Hybrid bekend

  • Elektrische range 57 km* en tot zelfs 70 km* in de stad
  • Gemiddelde CO2-uitstoot 38 g/km**
  • Innovatieve SUV met ruimte voor zeven nu te bestellen vanaf € 49.595,-***
Samenvatting

Net voor de start van de productie van de eerste Sorento Plug-in Hybrid maakt Kia de definitieve elektrische range en emissiecijfers bekend.

De full-size en zevenzits**** SUV heeft een volledig elektrische actieradius (EAER) van maximaal 57* kilometer op een volle accu. In stedelijke omgevingen kan de stekker-SUV tot 70* kilometer afleggen op één lading (EAER-stad). Sorento-rijders kunnen derhalve met de krachtige en efficiënte aandrijflijn een groot deel van hun ritten, zoals dagelijks woon-werkverkeer, emissievrij afleggen.

Hoge prestaties en lage emissies

Met een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 38 g/km** is de Kia Sorento Plug-in Hybrid een van de meest efficiënte SUV’s in het segment. Zijn aandrijflijn bestaat uit een 1.6 T-GDi benzinemotor, die goed is voor 132 kW/180 pk en 265 Nm aan koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een krachtige elektromotor die 67kW aan vermogen en een koppel van 304 Nm levert. Het systeemvermogen komt daarmee op 195 kW/265 pk en 350 Nm.

De Sorento Plug-in Hybrid is standaard voorzien van een zestraps automatische transmissie, AWD en het innovatieve Terrain Mode met speciale rijmodi voor een verder verbeterde tractie en meer controle op modder, sneeuw en zand. Bovendien heeft de auto een trekgewicht van 1500kg.

Intelligent ontwerp voor maximale binnenruimte en veel gebruiksgemak

De aandrijflijn van de Kia Sorento Plug-in Hybrid is intelligent ontworpen om te zorgen voor een maximale ruimte voor zeven inzittenden en bagage. De elektromotor is tussen de brandstofmotor en de transmissie gemonteerd en het batterijpakket is onder de bestuurders- en passagiersstoel geplaatst. Het ‘zadelvormige’ batterijpakket is aan de bovenkant van de cardanas gesitueerd. Door deze lay-out neemt het batterijpakket geen waardevolle interieurruimte in beslag, zoals bij veel andere plug-in hybrides wél het geval is.

Sorento-rijders kunnen de status van de aandrijflijn volgen via het 12,3-inch digitale instrumentenpaneel. Via het 10,25-inch**** grote touchscreen van het centrale infotainmentsysteem kunnen gemakkelijk oplaadpunten in de buurt worden gevonden.

Samen met partners Plugsurfing en IONITY biedt Kia Motors Nederland verschillende laaddiensten aan waarmee tegen scherpe tarieven kan worden geladen bij zo’n 200.000 (snel)laadpunten in Europa. In de Kia Public Charging app hebben klanten ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen op een exclusieve oplaadservice. Kia maakt daarnaast, samen met installatiepartner Abel&co, innovatieve laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

Leverbaar vanaf medio maart 2021

De eerste exemplaren van de Kia Sorento Plug-in Hybrid lopen nog deze week van de band in de fabriek in Hwasung, Korea. De geavanceerde stekker-SUV is in Nederland te bestellen in vier luxe tot zeer luxe uitvoeringen en heeft een vanafprijs van € 49.595,-***. Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) ‘Gewogen gecombineerde’ emissies zijn een gewogen gemiddelde van de CO2-emissies van de Sorento bij ‘charge-depleting' (12,5 g/km) en bij ‘charge-sustaining’ (172 g/km). Wanneer alleen naar CD wordt gekeken dan geldt 12,5 g/km en in het geval van CD en CS, dan is het in totaal 38. Deze cijfers zijn onder voorbehoud in afwachting van homologatie. 

***) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

****) Derde zitrij en 10,25-inch infotainmentsysteem standaard vanaf de DynamicLine

Over Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation is in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 14 productie- en assemblagefabrieken in vijf landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in meer dan 190 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 52.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $50 miljard. Kia behoort tot de leiders in de overgang naar elektrische mobiliteit en ontwikkelt diensten om stedelijke uitdagingen over de hele wereld aan te pakken. De merkslogan - "The Power to Surprise" – staat voor de wereldwijde toewijding van het merk om de wereld te verrassen met opwindende, inspirerende producten en diensten die verwachtingen overtreffen.