Breukelen,
30
september
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Kia lanceert Europese publieke laadservice

  • KiaCharge geeft toegang tot het grootste Europese openbare laadnetwerk
  • Met één app en één pas toegang tot één van de grootste laadnetwerken in Europa
  • Kia biedt in Nederland uitgebreide laadservices en -oplossingen aan met lokale partners
Samenvatting

Kia Motors lanceert KiaCharge, een pan-Europese geïntegreerde en openbare laadservice. Hiermee krijgen Kia-rijders met een elektrische auto of plug-in hybride eenvoudig toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald.

KiaCharge biedt gebruiksvriendelijk en eenvoudig toegang tot een zeer groot aantal laadpunten in heel Europa, inclusief AC- en DC-laders. Dankzij eRoaming kunnen klanten hun elektrische auto in heel Europa laden zonder dat er aanvullende abonnementen op verschillende providers noodzakelijk zijn, zodat de betalingen via één enkele maandelijkse factuur kunnen plaatsvinden.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe: “De beschikbaarheid en het gebruiksgemak van openbare oplaadpunten zijn in de perceptie van veel potentiële kopers van een elektrische auto een belangrijke hindernis. De uitgebreide en gebruiksvriendelijke openbare laadservice die wij introduceren, maakt het rijden met een elektrische auto aantrekkelijker en toegankelijker voor veel meer autokopers."

De afstand die een elektrische auto kan afleggen op een enkele lading wordt continue vergroot door de voortdurende ontwikkeling op het gebied van batterijtechnologie. De Kia e-Niro met 64 kWh accu kan bijvoorbeeld al tot 455 km rijden op één enkele lading.

KiaCharge - één account voor laden in heel Europa

KiaCharge biedt via eRoaming toegang tot een uitgebreide openbare laadservice in heel Europa. eRoaming maakt het mogelijk om in Europa bij vele verschillende laadstations te laden zonder dat er aanvullende abonnementen met andere aanbieders nodig zijn.

Vooral bij langere trips of reizen in het buitenland biedt deze service Kia-rijders nog meer gemak en gemoedsrust.

De nieuwe laadservice biedt inzicht in onder andere tarieven, de laadnetwerkkaart en accountbeheer. Daarnaast zijn er iOS- en Android-apps, die intelligente routeplanning mogelijk maken om gebruikers te helpen laadstations gemakkelijk te vinden op hun eindbestemming of langs een route. De beschikbare oplaadpunten zijn ook eenvoudig te zoeken met behulp van het infotainmentsysteem van de auto.

Europese uitrolplannen

KiaCharge wordt in september en oktober 2020 in zeven Europese markten geïntroduceerd: te beginnen met Italië, Polen en Spanje, gevolgd door Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De service zal in het vierde kwartaal van 2020 voor Britse klanten worden geactiveerd. Kia is van plan het programma in de nabije toekomst uit te breiden naar meer landen.

Laadservices in Nederland

Kia Motors Nederland heeft vorig jaar al zeer uitgebreide laadservices geïntroduceerd in ons land, dat voorop loopt in Europa op het gebied van elektrisch rijden. Samen met partner Plugsurfing biedt Kia Motors Nederland verschillende laaddiensten aan waarmee tot bij 200.000 laadpunten in Europa geladen kan worden tegen scherpe tarieven. In de Kia Public Charging app biedt Kia haar klanten ook de mogelijkheid om te abonneren op een exclusieve oplaadservice. Voor € 9,99 per maand kan de elektrische Kia-rijder tegen een vast scherp tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is € 0,24 per kWh en bij DC-oplaadpunten € 0,53 per kWh. Tarieven zijn inclusief BTW. Kia maakt daarnaast, samen met installatiepartner Abel&co, verschillende laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

Over Kia Motors Corporation

Kia Motors Corporation is in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 14 productie- en assemblagefabrieken in vijf landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in meer dan 190 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 52.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $50 miljard. Kia behoort tot de leiders in de overgang naar elektrische mobiliteit en ontwikkelt diensten om stedelijke uitdagingen over de hele wereld aan te pakken.