Breukelen,
30
november
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Kia is 'Manufacturer of the Year 2022' volgens TopGear

  • Kia geprezen om 'opmerkelijk' jaar vol belangrijke lanceringen
Samenvatting

Kia is tijdens de TopGear.com Awards 2022 uitgeroepen tot 'Manufacturer of the Year'. Het is de tweede keer dat Kia een TopGear.com-award wint; vorig jaar nog werd de EV6 gekroond tot 'Crossover of the Year'.

Kia heeft dit jaar verschillende baanbrekende modellen gelanceerd in Europa, waaronder de Sportage van de vijfde generatie en de geheel nieuwe Niro. Beide bestsellers leggen de lat in hun segment nog hoger met hun onderscheidende design, state-of-the-art technologie en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Jack Rix, redacteur van BBC Top Gear Magazine: "Kia presteert opmerkelijk. Ondanks de ongekende marktomstandigheden blijft het merk op alle fronten groeien. De nieuwste Sportage is een superieure SUV in vergelijking met zijn naaste concurrenten, de nieuwe Niro ziet er opvallend uit en Kia maakt grote stappen op het gebied van elektrisch rijden. En de 585 pk sterke EV6 GT heeft een verbluffende driftmodus.”

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, nam de prijs in ontvangst en zei: “2022 was een mijlpaal in de geschiedenis van Kia waarin het merk synoniem werd met elektrisch rijden. En met de introductie van de EV6 GT tonen we ons leiderschap op het gebied van elektrificatie in de high-performance arena. De onderscheiding 'Manufacturer of the Year' van TopGear.com is een mooie erkenning van de prestaties van het merk tot nu toe, en we kijken uit naar een succesvol 2023."

Kia rolt zijn 'Plan S'-strategie voortvarend uit en lanceert tegen 2027 in totaal 14 volledig elektrische modellen. De eerstvolgende EV die Kia op de markt brengt, is de EV9 (2023). De grote elektrische SUV van Kia staat op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van het merk en luidt een nieuw tijdperk in van geavanceerde, hightech, duurzame mobiliteit.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.