Breukelen,
22
februari
2022
|
09:43
Europe/Amsterdam

Kia investeert in groene energie voor duurzaam elektrisch rijden

  • Kia lanceert tegen 2035 in Europa een volledig elektrische line-up en verbindt zich ertoe om energiemix te vergroenen
  • Kia-rijders dragen bij aan verduurzaming elektriciteitsnet
  • Alle via Kia Charge uitgevoerde laadsessies worden gecompenseerd met 100% groene windenergie
Samenvatting

Kia maakt elektrisch rijden nog duurzamer door het toevoegen van 100% groene energie aan het Europese elektriciteitsnet. Dankzij de nieuwe samenwerking met Digital Charging Solutions (DCS) kunnen Kia-rijders zorgeloos rijden met hun elektrische auto, waarbij de gebruikte elektriciteit om te laden, wordt gecompenseerd door hernieuwbare energie.

Kia kan met behulp van Kia Charge (met inachtneming van de strengste privacywetgeving) bepalen hoeveel energie wordt gebruikt door Europese Kia-rijders om hun elektrische auto op te laden en gaat het equivalente aantal megawattuur (MWh) via 'Guarantee of Origin' (GO) certificaten compenseren. DCS voedt het elektriciteitsnet vervolgens met de via de certificaten gecompenseerde, hernieuwbare energie (afkomstig van wind).

Groene energieleveranciers wekken emissievrije energie op met natuurlijke hulpbronnen zoals wind- of zonne-energie, die vervolgens wordt omgezet in elektrische energie. Een onafhankelijk register authentiseert de groene oorsprong van elke geproduceerde stroomeenheid, gemeten in MWh, door middel van GO-certificaten.

Jörg Reimann, CEO van Digital Charging Solutions: “DCS is een belangrijke schakel in de toekomst van duurzame mobiliteit. Door te werken met GO-certificaten garanderen we dat honderd procent, van de tijdens het laden van EV’s verbruikte energie, wordt gecompenseerd door elektriciteit die wordt gegenereerd door Europese windturbines. Onze werkwijze maakt de vraag naar groene stroom zichtbaar en helpt mee aan een duurzamere toekomst.”

Het elektriciteitsnet wordt gevoed door allerlei vormen van energie, groen en grijs, die niet per type kunnen worden geïdentificeerd of geselecteerd wanneer Kia-rijders hun elektrische auto willen laden. Het is derhalve vooralsnog onmogelijk om de energiebronnen, die worden benut om het netwerk mee te voeden, te selecteren. Door zich ertoe te verbinden om elke megawattuur energie die wordt gebruikt bij het openbaar laden door Kia-rijders te matchen met 100% hernieuwbare energie, wil Kia ervoor zorgen dat de mix van groene energie in het netwerk zo hoog mogelijk wordt. 

Jason Jeong, President van Kia Europe: “Door het net te voeden met meer groene energie, kunnen we de energiemix verbeteren ten gunste van meer duurzame bronnen. Op termijn willen we deel uitmaken van een breder netwerk dat rechtstreeks kan samenwerken met leveranciers van hernieuwbare energie om onze klanten 100% groene laadfaciliteiten te bieden. Zolang het elektriciteitsnetwerk ook nog wordt gevoed door grijze energie, is ons nieuwe initiatief in samenwerking met DCS een stevige stap in de goede richting”.

Kia Charge – een van de snelst groeiende laadnetwerken in Europa

Kia Charge biedt, in samenwerking met DCS, toegang tot een van 's werelds grootste openbare oplaadnetwerken met meer dan 290.000 oplaadpunten in 29 Europese landen. Gebruikers van de pan-Europese geïntegreerde openbare oplaaddienst hebben via één enkel platform toegang tot oplaadpunten van alle grote operators, via de Kia Charge-laadpas of de Kia Charge-app. Er zijn geen aanvullende contracten met andere providers nodig, omdat betalingen via één maandelijkse factuur worden gedaan.

Een bijkomend voordeel voor Kia Charge-gebruikers is de toegang tot IONITY, het pan-Europese, openbare snellaadnetwerk met meer dan 1.600 high-power oplaadpunten in 24 landen. Met de high-speed 350kW-laders kan de nieuwe Kia EV6, in optimale omstandigheden, zijn accu ultrasnel laden - van 10% naar 80% in slechts 18 minuten. EV6-rijders kunnen dankzij Kia Charge al vanaf € 0,29 p/kWh laden bij IONITY.

Kia Charge is momenteel operationeel in 16 Europese markten: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Duurzame toekomst

Ook dit nieuwe initiatief is onderdeel van de vorig jaar bekendgemaakte 'Plan S'-strategie, waarmee Kia zich transformeert in een wereldwijde leider op het gebied van duurzame mobiliteit. Het merk wil in Europa tegen 2035 uitsluitend elektrische auto’s aanbieden, en de eerste dedicated elektrische Kia, de EV6, is onlangs geïntroduceerd. 

Digital Charging Solutions

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van 's werelds grootste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De full-service white label-oplossing van DCS helpt Kia-rijders en wagenparkbeheerders bij het realiseren van hun elektromobiliteitsstrategieën, omdat het bedrijf met geïntegreerde digitale oplossingen opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel maakt.

 

- Einde -

Over Kia

Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.