Breukelen,
31
mei
2021
|
01:30
Europe/Amsterdam

Kia geeft eerste beelden vrij van nieuwe Sportage

  • De Kia Sportage krijgt voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van het model een speciale Europese versie
  • Verfijnd en krachtig: vijfde generatie van succesvolste SUV van Kia geheel ontworpen volgens nieuwe ‘Opposites United’ designfilosofie
  • Baanbrekend interieur: serene ruimte met geïntegreerd en gebogen display als eyecatcher
Samenvatting

Kia geeft vandaag de eerste officiële beelden vrij van de geheel nieuwe Sportage - de vijfde incarnatie van de meest populaire SUV van het merk. De SUV, die in juli in Korea wordt onthuld, is de nieuwe benchmark in zijn segment, met een geavanceerd exterieur- en interieurontwerp, baanbrekende connectiviteitstechnologie en zeer efficiënte aandrijflijnen. Kia Europe onthult in september, voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van het model, een speciale Europese versie van de Kia Sportage.

De geheel nieuwe Sportage is ontworpen volgens de ‘Opposites United’ designfilosofie die Kia eerder dit jaar heeft onthuld. De vroege beelden duiden op een assertief en baanbrekend karakter dat onder meer is geïnspireerd door de perfectie en eenvoud van de natuur.

Gespierd exterieur en innovatief interieur

De Sportage krijgt verfijnde en tegelijkertijd gespierde looks. Opvallende nieuwe details zijn onder meer de scherpe karakterlijnen die als het ware over de oppervlakken rimpelen. De voorkant maakt een sterk statement met zijn gedetailleerde zwarte grille. Aan de achterzijde vloeien de gespierde schouderlijnen zachtjes naar beneden richting de slanke dagrijlichten, die het nieuwe Kia-logo en het Sportage-embleem flankeren.

De schets van het interieurontwerp onthult een op de bestuurder georiënteerde cabine die met durf en karakter is vormgegeven en bol staat van de innovatieve technologie. De eyecatcher is een prachtig vormgegeven, geïntegreerd en gebogen scherm.

"Bij het ontwerpen van de nieuwste generatie van de Sportage hebben we ons laten inspireren door zowel de natuur als hightech technologie. De geheel nieuwe Sportage daagt designnormen uit met zijn avontuurlijke exterieur en een prachtig gedetailleerden baanbrekend interieur", aldus Karim Habib, Senior Vice President & Head of Global Design Center. "Met de nieuwe Sportage wilden we niet gewoon een stap vooruit zetten, maar een heel ander niveau binnen dit SUV-segment bereiken.

Meer details over de Europese versie van de geheel nieuwe Kia Sportage worden in september vrijgegeven.

 

 

 

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.