Breukelen,
28
april
2021
|
17:16
Europe/Amsterdam

Kia formaliseert naamswijziging op weg naar duurzame toekomst

  • Bedrijfsnaam nu officieel veranderd van Kia Motors in Kia
  • Nieuwe naam maakt deel uit van transformatie naar tijdperk vol hightech en duurzame mobiliteitsoplossingen
  • Kia Motors Nederland B.V. gaat voortaan verder als Kia Nederland B.V.
Samenvatting

Kia Motors Nederland B.V. heet vanaf nu Kia Nederland B.V. De nieuwe naam weerspiegelt de verbrede visie van het merk, onderdeel van 'Plan S', de langetermijnstrategie die vorig jaar werd onthuld om een leidende positie te verwerven in de wereld van duurzame mobiliteit. Belangrijke pijlers onder deze strategie zijn de volgende generatie EV's, nieuwe mobiliteitsoplossingen, PBV’s (Purpose Built Vehicles) en een duurzame productie door toepassing van schone energie en recyclebare materialen.

Kia wil elektrisch rijden bereikbaar maken voor het grote publiek. Het merk gaat dan ook tegen 2026 het wereldwijde productgamma versterken met zeven nieuwe dedicated elektrische modellen, die zijn gebaseerd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Alle modellen komen met toonaangevende technologie voor een zo groot mogelijk bereik en zeer korte laadtijden. Het eerste model van de nieuwe generatie volledig elektrische auto’s, de ultramoderne EV6, is recentelijk geïntroduceerd.

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Nederland B.V.: “Dat het weglaten van één woord zo’n groot effect kan hebben. We zijn blij met de eerste reacties die we hebben gekregen op onze nieuw ingeslagen weg en de EV6, de eerste emissievrij rijdende Kia van de volgende generatie is buitengewoon goed ontvangen. De toekomst bij Kia is begonnen en ziet er veelbelovend uit!”

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.