Breukelen,
13
juli
2023
|
20:57
Europe/Amsterdam

Kia EV9 maakt heuvelklim op Goodwood

  • Dynamisch Europees debuut voor nieuw topmodel van Kia
  • Nieuwe maatstaf voor elektrische SUV’s leverbaar vanaf € 71.495,-*
Samenvatting

De Kia EV9 maakt deze week zijn Europese debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed en maakt er ook de beroemde heuvelklim. De grote, volledig elektrische SUV van het merk raast gedurende het festival meerdere keren over het 1,86 kilometer lange parcours met  profcoureur Jade Paveley achter het stuur. De EV9 is ook te aanschouwen in de 'First Glance Paddock' én op 'Electric Avenue' waar bezoekers de SUV uitgebreid kunnen ervaren.

Het Goodwood Festival of Speed is 's werelds grootste viering van alles wat spannend en innovatief is in de autobranche. Tot en met 16 juli komen er naar verwachting meer dan 200.000 bezoekers samen om het vierdaagse autofeest op volle toeren te ervaren. Het festival viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en biedt het perfecte platform voor de Europese lancering van de EV9.

De geavanceerde, emissievrij rijdende SUV van Kia is verkrijgbaar als zes- of zevenzitter en combineert een gedurfde styling met innovatieve veelzijdigheid en state-of-the-art technologie. De looks van de EV9 zijn gebaseerd op de 'Opposites United' designfilosofie en het innovatieve interieurconcept, de lange wielbasis en de volledig vlakke EV-architectuur staan garant voor een ongekende hoeveelheid ruimte voor alle inzittenden, met een lounge-achtig comfort op alle drie de zitrijen. Hij heeft een maximaal bereik tot 541 kilometer** en door de ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan in slechts 15 minuten tot 239 km actieradius worden bijgeladen.

De EV9 is een van de vele nieuwe elektrische modellen die Kia lanceert als onderdeel van de 'Plan S' strategie voor de middellange tot lange termijn. Kia wil tot 2027 wereldwijd 15 nieuwe elektrische modellen introduceren.

De eerste exemplaren van de grote elektrische SUV van Kia arriveren naar verwachting vanaf medio oktober in Nederland. Wie dit weekend niet naar Goodwood gaat, kan de EV9 ook in Nederland ervaren tijdens de exclusieve EV9 Experience die tot eind juli wordt gehouden bij de Kia-dealers.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

De uitgebreide persinformatie over de Kia EV9 is hier te vinden.

De prijslijst met technische gegevens is hier te downloaden.

* De consumentenadviesprijs is inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer

** Deze waarden zijn in afwachting van definitieve homologatie. De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.