Breukelen,
21
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia EV6 zet nieuwe maatstaven in elektrisch rijden

  •  
  • Tot wel 528 km bereik op één acculading
  • Ultrasnel laden met 800V: 10-80% in 18 minuten bij snelladers van IONITY
  • Eerste multi-laadsysteem ter wereld dat met 800V en 400V kan laden
  • Electric-Global Modular Platform (E-GMP) zorgt voor ongekende ruimte
  • Bidirectioneel laden van apparaten en andere elektrische auto’s
  •  
Samenvatting

De nieuwe, volledig elektrische Kia EV6 verlegt de grenzen op het gebied van gebruikerservaring en maakt elektrisch rijden voor veel Nederlanders nog aantrekkelijker. De EV6 van Kia neemt barrières weg die velen er nu nog van weerhouden om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Als eerste dedicated elektrische Kia biedt hij zeer snelle oplaadtijden, een indrukwekkend groot bereik en toonaangevende binnenruimte. De EV6 kan zelfs fungeren als een mobiel batterijpakket om elektrische apparaten of andere elektrische voertuigen op te laden.

Optimaal elektrisch rijden

De EV6 is gebaseerd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), dat exclusief is ontwikkeld om als basis te dienen voor nieuwe dedicated elektrische modellen van Kia. Het gloednieuwe platform biedt grote voordelen ten opzichte van aangepaste bestaande platforms die in de basis zijn ontworpen voor auto’s met verbrandingsmotoren. De op E-GMP gebaseerde EV6 zet daarom nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, ultrasnel laden, een groot bereik en veiligheid.

Een ander groot voordeel van het nieuwe modulaire platform is de toonaangevende binnenruimte die het biedt. Met zijn wielbasis van 2,9 m en minimale overhangen voor en achter, heeft de EV6 een binnenruimte die zich kan meten met die van auto’s uit grotere segmenten.

Nooit meer laadstress

De Kia EV6 is voorzien van 's werelds eerste multi-high-speed laadsysteem dat compatibel is met zowel 800V ultrasnel laden als meer mainstream 400V snelladen, zonder dat er een speciale adapter of extra ingebouwde oplader nodig is.

Bij een 800V-laadstation kan de accu van de EV6 in slechts 18 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen (in optimale omstandigheden), bij een vermogen van maximaal 239 kW. Bij de momenteel meer gangbare 400V-laders, gebruikt de EV6 de motor en een omvormer om de 400V-stroom die van het laadstation komt om te zetten in 800V, zodat de batterij kan opladen met het maximale vermogen dat door het laadstation wordt geleverd.

Hoogste bereik in de markt

EV6-rijders hoeven naast laadstress ook geen range-anxiety te hebben. Met zijn baanbrekende technologie behoort de nieuwe dedicated elektrische auto van Kia tot de modellen met het grootste bereik in de markt. Hij is leverbaar met verschillende grote accupakketten, namelijk 58 kWh en 77,4 kWh. De gehomologeerde WLTP-waarden bevestigen dat de achterwielaangedreven 77,4 kWh EV6 tot wel 528 kilometer kan afleggen in de gecombineerde cyclus (gecombineerd elektrisch energieverbruik 16,5 kWh/100 km). Dat is vergelijkbaar met de afstand van Amsterdam naar Parijs op een enkele lading. Ook de EV6 met vierwielaandrijving heeft een grote actieradius; 506 km op de gecombineerde WLTP-cyclus. Het gecombineerde elektrische energieverbruik van de vierwielaangedreven variant is slechts 17,2 kWh/100 km.

Uitgebreide infrastructuur

Wanneer de accu van de EV6 leeg raakt, kan de bestuurder met behulp van dynamische POI's en realtime informatie snel en efficiënt naar het dichtstbijzijnde laadstation worden geleid. IONITY, deels eigendom van Kia, biedt EV6-rijders in 2022 toegang tot het Europese netwerk van 400 krachtige snellaadstations voor het aantrekkelijke tarief van € 0,29 per kWh. IONITY maakt gebruik van de leidende, Europese CCS-laadstandaard (Combined Charging System) en levert 100% hernieuwbare energie voor emissievrij en CO2-neutraal reizen. En met de verschillende laadservices van Kia hebben EV6-rijders toegang tot zo’n 250.000 AC- en DC-laadpunten in heel Europa.

Bidirectioneel laden

De Kia EV6 maakt niet alleen het verschil met zijn grote bereik en ultrasnelle laden, maar kan ook via de Vehicle to Load-functie (V2L) andere apparatuur zoals een laptop of huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Ook Vehicle to Vehicle laden (V2V) is mogelijk waarbij de Kia EV6 stroom kan leveren aan andere elektrisch voertuigen, bijvoorbeeld in geval van nood. Wanneer de lading van de eigen accu een minimum van 20% bereikt, wordt de V2V-functie automatisch uitgeschakeld.

Vanaf medio september in Nederland

De baanbrekende, elektrische crossover waarmee Kia elektrisch rijden nog aantrekkelijker maakt is sinds kort te bestellen bij de Kia-dealers. De productie start in juli en de eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf de tweede helft van september 2021 in Nederland. Meer informatie over de Kia EV6 is te vinden op de speciale website.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten. Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.