Breukelen,
21
februari
2023
|
17:05
Europe/Amsterdam

Kia EV6 volgens VZR wederom de beste EV in het hoge segment

Samenvatting

De Kia EV6 is voor de tweede keer in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse ‘EV van het Jaar’ verkiezing. Het elektrische succesnummer van Kia is net als vorig jaar door de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR) uitgeroepen tot beste EV in het hoge segment. De jury prijst met name de laadsnelheid, rijeigenschappen en het gebruiksgemak van de baanbrekende elektrische auto.  

De top drie in dit segment bestond verder uit de Tesla Model Y en de Volvo XC40.  De vakjury, bestaande uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility), Maartje van Tongeren (LeasePlan) en Niek Schenk (AD), beoordeelde voor de 2023-editie van de verkiezing maar liefst 40 verschillende elektrische modellen op hun merites. De verkiezing kenmerkt zich door het feit dat er gebruik gemaakt wordt van acht objectieve criteria. Te denken valt aan leaseprijs, verkoopaantallen, laadsnelheid en gebruiksgemak.  

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Zij zet zich in voor ruim 1,3 miljoen Nederlanders die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. 

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.