Breukelen,
21
maart
2022
|
12:01
Europe/Amsterdam

Kia EV6 valt weer in de prijzen: twee Red Dot Design Awards

  • Kia EV6 uitgeroepen tot ‘Best of the Best’ door jury van Red Dot Awards
  • Baanbrekende elektrische crossover van Kia heeft ook Red Dot ‘Innovative Products’- award gewonnen
  • Kia sinds 2009 al 27 keer bekroond met Red Dot Awards
Samenvatting

Kort nadat hij werd uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2022’, heeft de meermaals bekroonde Kia EV6 óók de algemene overwinning behaald bij de prestigieuze Red Dot Design Awards 2022. De 50-koppige vakjury kende de 'Red Dot: Best of the Best' toe aan de elektrische crossover van Kia voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. Hij werd door de jury ook uitgeroepen tot winnaar in de Red Dot-categorie 'Innovative Products'.

Als eerste dedicated elektrische auto van Kia symboliseert de EV6 de nieuwe richting van het merk, dat transformeert tot een toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. De baanbrekende elektrische crossover is geheel ontworpen volgens ‘Opposites United’, de nieuwe ontwerpfilosofie van Kia die staat voor een krachtige visuele identiteit met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen. De EV6 is ook de eerste Kia die is gebaseerd op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van het merk. Dankzij dit innovatieve platform biedt de EV6 een van de ruimste interieurs in zijn klasse, een rijbereik tot 528 km* en een ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie waarmee de accu van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen in slechts 18 minuten.

Karim Habib, hoofd van het Kia Design Center over de nieuwste onderscheidingen: “De EV6 is een zeer belangrijk model voor Kia, aangezien het onze eerste dedicated EV is waarmee we een nieuw tijdperk betreden. We hebben de ambitie om de grenzen van autodesign te verleggen met inventieve, gedurfde en toekomstgerichte ontwerpen. Deze twee nieuwe Red Dot-awards zijn veelzeggende erkenningen voor onze nieuwe aanpak.”

De EV6 is de nieuwste Kia die is bekroond met Red Dot Awards. Sinds 2009, toen de Kia Soul, de eerste auto van een Koreaans merk, deze prestigieuze designprijs ontving, zijn in totaal 27 Kia-modellen bekroond met de felbegeerde award. De EV6 is alweer de zesde Kia die is verkozen tot overall winnaar van de competitie - ‘Best of the Best’.

De EV6 is sinds zijn lancering vorig jaar buitengewoon positief ontvangen en uitgeroepen tot winnaar van een groot aantal jaarlijkse verkiezingen. Naast de ‘Red Dot’ en ‘Auto van het Jaar 2022’-awards, heeft de elektrische crossover van Kia onder meer ook de titels ‘Duitse auto van het jaar 2022’ in de premium-categorie, ‘Ierse auto van het Jaar 2022’, ‘What Car? Car of the Year 2022’ en ‘Topgear Crossover of the Year 2022’ gewonnen. In februari werd de EV6 ook uitgeroepen tot ‘EV van het jaar 2022’ door de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR).

Red Dot Award: internationale vakjury beoordeelt meer dan alleen esthetiek

De Red Dot Awards behoren tot de meest prestigieuze en begeerde designprijzen ter wereld. De awards, in 1955 geïntroduceerd door het Design Center van Noordrijn‑Westfalen, Duitsland worden jaarlijks uitgereikt in de categorieën Product Design, Brands & Communication en Design Concept. De inzendingen van dit jaar werden beoordeeld door een 50-koppige internationale jury bestaande uit onder meer designers en vakjournalisten. Naast esthetiek zijn ook criteria zoals functionaliteit, ergonomie, kwaliteit en duurzaamheid van groot belang. In de subcategorie "Innovative Products", die ook door de EV6 is gewonnen, ligt de focus op de innovatieve eigenschappen van het product.

 

# # #

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.