Breukelen,
29
november
2021
|
16:08
Europe/Amsterdam

Kia EV6 op shortlist van Car of the Year 2022

  • Kia voor de vierde keer op shortlist van internationale jury
  • EV6 herdefinieert EV-segment met 528 kilometer bereik en ultrasnel laden
Samenvatting

De baanbrekende Kia EV6 is genomineerd voor de laatste ronde van de 2022 Car of the Year awards (COTY). De innovatieve, volledig elektrische crossover is door de 61 COTY-juryleden uit 23 landen geselecteerd voor de shortlist van zeven finalisten. De winnaar van de prestigieuze verkiezing wordt op 28 februari 2022 bekend gemaakt.

De recent geïntroduceerde Kia EV6 heeft een grote impact gemaakt op de media en klanten. Met zijn ultrasnelle laadtechnologie, een bereik van 528 km en hoge prestaties is hij een waardige rivaal voor modellen uit hogere segmenten.

De EV6 is de eerste Kia die is ontworpen volgens de nieuwe ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk en is ook de eerste dedicated elektrische Kia die is gebaseerd op het geheel nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Jason Jeong, President van Kia Europe: “We zijn trots op onze finaleplaats. Na drie eerdere nominaties voor de Ceed (eerste en derde generatie) en de Stinger, is de nominatie van de gloednieuwe EV6 een erkenning van onze vooruitgang en onderstreept het onze toewijding aan het bieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. We wensen alle andere genomineerden veel succes bij de Car of the Year Awards”.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.